Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slávisté odletěli do Kyjeva bez zraněného Olayinky, start Deliho a Sýkory je nejistý

Až fotbalisté Slavie v úterý vyběhnou v Kyjevě do zápasu 3. předkola Ligy mistrů s místním Dynamem, v sestavě s jistotou nebude Peter Olayinka. Nejdražší hráč v historii klubu utrpěl v pátečním ligovém utkání v Mladé Boleslavi svalové zranění a Pražanům může chybět až několik týdnů. Nejistý je start stopera Simona Deliho a záložníka Jana Sýkory, trenér Jindřich Trpišovský se nicméně naděje na jejich nasazení proti Dynamu nevzdává. Přímý přenos utkání sledujte v úterý od 18:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Peter Olayinka se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Olayinka po nedávném příchodu z belgického Gentu za 83 milionů korun zasáhl za Slavii do tří zápasů. Nigerijský útočník v premiéře s Opavou nastoupil na osm minut a hned dal první gól v červenobílém dresu, v úvodním utkání kvalifikace Ligy mistrů s Kyjevem naskočil na pět minut a v Mladé Boleslavi poprvé hrál v základní sestavě. V 58. minutě střídal.

"Peter si během prvního poločasu přivodil svalový problém a chtěl se ukázat, takže s tím hrál delší časový úsek. V podstatě až po vyšetření, která probíhala přes víkend, se ukázalo, že je tam trhlina ve svalu," řekl před zápasem v Kyjevě Trpišovský.

"Není to v hlavním svalovém řetězci, je to v postranním. Bude chybět delší dobu. Mělo by to být v řádu týdnů, ale u svalových zranění těžko odhadnout," dodal Trpišovský.

Start Deliho se Sýkorou nevyloučil. "Šance tam je, proto jsme je brali s sebou. V podstatě u Simona to je obnovený problém, který měl dříve. Bude záležet, jak se to bude chovat dnes po tréninku nebo zítra při rozcvičení. Včera oba trénovat nemohli. U obou to je zhruba tak 50:50, kdybych to měl odhadnout," uvedl Trpišovský.

Mimo hru zůstávají dlouhodobí marodi Mick van Buren, Jakub Jugas, Muris Mešanovič, Marko Alvir a Jakub Hromada.

Po úvodní remíze 1:1 v Edenu je v lepší pozici ukrajinský favorit, Pražané však chtějí v souboji v sezoně dosud neporažených celků Dynamo překvapit. Postupující v závěrečném předkole narazí na lepšího z dvojice Standard Lutych - Ajax Amsterdam, poražený si zahraje základní skupinu Evropské ligy.

Úterní zápas proběhne na olympijském stadionu pro 70 tisíc diváků, kde se hrálo poslední finále Ligy mistrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články