Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Je zřejmé, že jsme si zasloužili víc, uvedl po vyřazení Pochettino

Měli postup do čtvrtfinále Ligy mistrů na dosah ruky, nakonec jim ale utekl mezi prsty. Fotbalisté Tottenhamu vedli v odvetném utkání nad Juventusem 1:0 po trefě Son Hung-mina a v prvním poločase dominovali. Také ve střelecké aktivitě byli výrazně lepší a přestříleli italského zástupce 12:3. Jenže po přestávce přišla z anglického pohledu tříminutovka hrůzy a turínský velkoklub otočil stav zápasu ve svůj prospěch, čímž si zajistil místo mezi nejlepší osmičkou ročníku.

Mauricio Pochettino
zdroj: Reuters autor: DYLAN MARTINEZ

"V méně než třech minutách jsme dvakrát inkasovali po dvou chybách, to je důvod našeho vyřazení," řekl kriticky trenér "Kohoutů" Mauricio Pochettino. Trefy argentinských útočníků Gonzala Higuaína a Paula Dybaly z 64. a 67. minuty byly pro Tottenham fatální. Přesto našel Pochettino pro své svěřence slova chvály.

"Jsem na tým pyšný. Do první branky jsme hráli fantasticky a dominovali jsme. Vytvořili jsme si mnoho šancí. Je zřejmé, že jsme si zasloužili víc, ale fotbal není o zásluhách, musíte skórovat a neinkasovat. Oni se k naší brance přiblížili dvakrát nebo třikrát, ale mají takovou kvalitu, že pokud chybujete, dají gól," uvedl šestačtyřicetiletý kouč.

Po gólu na 1:2 londýnský celek zabral a dostal se k několika příležitostem, v závěru dokonce Harry Kane trefil tyč. Kýžené vyrovnání, které by duel posunulo do prodloužení, ale nepřišlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Juventus

"Je to nešťastné, na konci jsme skoro vyrovnali, i v prvním poločase jsme měli šance. Pak bychom mluvili jinak. Hrajeme, abychom vyhrávali, tým ale bojoval a ukázal velkou vyspělost proti velmi dobrému soupeři," ocenil bývalý trenér Southamptonu a Espaňolu Barcelona.

Pochettino vyloučil, že by za výsledkem stál nedostatek zkušeností či koncentrace jeho svěřenců. Podle něj byl Tottenham v odvetě minimálně po 70 minut lepším týmem, o to víc argentinského trenéra výsledek mrzí.

"Samozřejmě jsme zklamaní, ale to je součástí našeho růstu. Do budoucna je to pozitivní, potřebujete tento typ zápasů a zkušeností, abyste jako hráč vyzrál a mohl soutěžit na takové úrovni," konstatoval.

Tottenham poprvé v evropských pohárech prohrál na domácím hřišti se soupeřem z Apeninského poloostrova. Brankář a kapitán Lloris viděl příčiny vítězství turínského velkoklubu i v jeho psychické odolnosti. "Postoupili díky svým zkušenostem a kvalitě. Zápas byl rozhodnut během tří minut. Tlačili jsme, i jsme trefili na konci tyč, ale oni jsou mentálně něco jako stroj. Zůstali klidní a otočili utkání ve svůj prospěch," řekl francouzský gólman.

Londýnský klub, který je po 29 kolech na čtvrtém místě v Premier League, tak nadále čeká na první postup do čtvrtfinále Ligy mistrů od sezony 2010/11, kdy v něm podlehl Realu Madrid s jasným celkovým skóre 0:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články