Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Conte: Udělali jsme jednu chybu, ale proti Messimu či Iniestovi za ni zaplatíte

Favorizovanou Barcelonu drželi na uzdě a po gólu Williana byli blízko důležitému vítězství. Fotbalisté Chelsea nicméně hubené vedení v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů neudrželi - v 75. minutě totiž Christensenovu minelu okamžitě potrestal Messi. Trenér Antonio Conte přesto označil výkon svých svěřenců za téměř dokonalý.

Antonio Conte (uprostřed) v utkání Chelsea - Barcelona
zdroj: REUTERS autor: David Klein

"Myslím, že jsme byli velmi blízko k tomu, abychom odehráli dokonalý zápas. Udělali jsme jednu chybu, ale dobře víme, že proti hráčům jako Messi, Suárez nebo Iniesta za ni prostě zaplatíte. Je to škoda a jsme zklamaní z výsledku," řekl Conte.

Londýnský klub se coby obhájce titulu v anglické lize poslední dobou spíše trápil a ze čtvrtého místa tabulky ztrácí na vedoucí Manchester City propastných 19 bodů. Na Barcelonu se však výborně připravil.

"Nepamatuji si, že by měl soupeř kromě gólu nějaké šance. My jsme naopak díky Willianovi dvakrát trefili tyč. Měli jsme i trochu smůly, ale výkonem hráčů jsem potěšen. Plnili vše, co jsme si před duelem naplánovali," konstatoval italský trenér.

"Barca" opět potvrdila, že se jí na Chelsea dlouhodobě nedaří. Neporazila ji už dvanáct let, osmkrát v řadě. "Jsem spokojený, protože tohle byl Stamford Bridge, ne Camp Nou. Hráli jsme na horké půdě proti vítězům Premier League. Remízu 1:1 proto bereme," uvedl kouč katalánského celku Ernesto Valverde.

"Byl to souboj dvou rozdílných stylů. My jsme chtěli kontrolovat míč a oni nás chtěli překvapit protiútoky. Bohužel jsme si nedokázali poradit s finální fází, kolem jejich vápna byl prostor strašně přehuštěný."

V 75. minutě se ovšem poprvé proti Chelsea prosadil kanonýr Messi a poslal do výhody Barcelonu. "Gól venku je velmi důležitý. Znamená, že soupeř nebude moci v odvetě bránit výsledek," dodal Valverde.

"Nebude to snadné, musíme být realisté. Ale tenhle zápas nám musí dát před odvetou hodně sebevědomí, abychom věřili, že je to stále otevřené. Pokusíme se na Camp Nou o něco neuvěřitelného," prohlásil Conte. "Musíme hrát v Barceloně dopředu a snažit se něco vytvořit. Bránit celých 90 minut by byla sebevražda," doplnil záložník Cesc Fábregas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články