Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Liga mistrů je zpět, zaskočí Vaclík a spol. suverénní Manchester City?

Nejprestižnější fotbalová soutěž starého kontinentu se po zimní přestávce vrací na scénu. Osmifinále Ligy mistrů startuje i s českými reprezentanty Markem Suchým a Tomášem Vaclíkem. "Jejich" Basilej se doma pokusí překvapit rozjetý Manchester City, který patří k hlavním favoritům na celkové vítězství. Loňský finalista Juventus Turín přivítá londýnský Tottenham. Přímý přenos utkání Basilej - Manchester City sledujte od 20:30 na ČT2 a webu ctsport.cz.

Tomáš Vaclík
zdroj: Reuters/Andrew Boyers

Basilej - Manchester City

"Citizens" jsou v letošní sezoně naprosto dominantní. Anglickou Premier League vedou s náskokem 16 bodů a prohráli jen dva soutěžní zápasy. "Myslím, že City budou určitě favoritem celé Ligy mistrů, protože hrají úžasně. Samozřejmě všichni víme, s kým budeme mít tu čest. Připravíme se na to nejlíp, jak budeme moct, a uvidíme, co z těch dvou duelů dokážeme vytřískat," řekl brankář Vaclík.

Švýcarský šampion skončil v základní skupině za druhým manchesterským celkem United, s nímž venku prohrál 0:3, ale doma vyhrál 1:0. "Nevím, jestli jsou City ještě o třídu nebo dvě lepší než United, protože jsem nikdy neměl možnost s nimi hrát. Pojetí fotbalu obou týmů a jejich manažerů je nicméně zcela odlišné," konstatoval Vaclík, který na podzim udržel v milionářské soutěži čtyřikrát čisté konto.

Manchester City čeká páté osmifinále LM v historii, ale pouze v sezoně 2015/16 dokázal postoupit. Basilej ve čtvrtfinále ještě nehrála. "Máme dobrou formu. Musíme si ovšem uvědomit, že Liga mistrů je úplně jiná soutěž. Tady záleží na tom, jak kontrolujete emoce a chováte se ve chvílích, kdy se vám nedaří," upozornil trenér Pep Guardiola.

"Loni jsme v osmifinále dali Monaku šest gólů, ale šest jsme jich také dostali a vypadli. Tehdy jsme špatné momenty nezvládli," připomněl španělský kouč.

Juventus - Tottenham

Juventus sice na druhém místě italské Serie A stále ztrácí bod na vedoucí Neapol, ale momentálně se pyšní vynikající formou. Fotbalisté "Staré dámy" totiž ve všech soutěžích drží sérii 11 vítězných utkání, během kterých inkasovali pouze jeden gól. Doma v pohárech navíc turínské mužstvo neprohrálo šestadvacetkrát za sebou.

"Tottenham bývá podceňován, přestože jeho hráči mají skvělou fyzičku i techniku. Někteří lidé mají dojem, že dojdeme v poklidu do finále, ale já zůstávám nohama na zemi. Proti Spurs to bude padesát na padesát," prohlásil trenér Juventusu Massimiliano Allegri, jemuž zřejmě bude chybět zraněná ofenzivní hvězda Paulo Dybala.

Spurs vyhráli základní skupinu před Realem Madrid, navíc byli s 16 body nejlepším účastníkem úvodní fáze LM. Čtvrtý tým Premier League se na zápas v Turíně naladil sobotní výhrou 1:0 nad londýnským rivalem Arsenalem. "Je ideální čas na souboj s Juventusem. Víme, že v posledních třech letech hráli dvakrát finále, ale jsme dobře připraveni a věříme, že máme šanci," uvedl kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino.

"Proti italským týmům potřebujete v první řadě inteligenci. V Itálii se dbá na taktiku i obranu a Juventus tuto filozofii naplňuje," dodal argentinský stratég.

Kdo má větší šanci na postup z dvojice Real Madrid - PSG? A zastaví Juventus vítěznou cestu Tottenhamu? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast!

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články