Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Byli jsme nezastavitelní, řekl vážně nemocný kouč Sevilly po remíze s Liverpoolem

Senzační comeback se na domácím stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána podařil fotbalistům Sevilly. V 5. kole základní skupiny Ligy mistrů prohrávali po prvním poločase s Liverpoolem 0:3, přesto dokázali skóre prestižního duelu v nastaveném čase vyrovnat. K lepšímu výkonu je prý motivoval i emotivní proslov Eduarda Berizza o přestávce. Argentinský trenér hráčům údajně prozradil, že trpí rakovinou.  

Sevillský trenér Eduardo Berizzo slaví s hráči vstřelený gól
zdroj: AP autor: Miguel Morenatti

"Dělali jsme individuální chyby a bylo to špatné. Museli jsme reagovat, což se nám nakonec podařilo. Byla to otázka osobní hrdosti, abychom s tím něco udělali. Ve druhém dějství Liverpool sotva přešel půlku. Ukázali jsme pravou duši a bojovali o výsledek jako zvířata. Byli jsme nezastavitelní," prohlásil Berizzo.

"Jsem nadšený z výkonu mých svěřenců a z toho, jak dokázali strhnout fanoušky. S takovým přístupem budeme jen vyhrávat," dodal osmačtyřicetiletý stratég, který trpí rakovinou prostaty, což krátce po utkání oficiálně potvrdili i andaluský klub. Hráčům to měl nicméně oznámit už v poločase.

Od úvodního hvizdu druhé části Sevilla jednoznačně dominovala a kanonýr Wissam Ben Yedder vykřesal dvěma slepenými góly naději. "Měli jsme úplně jiný přístup k fanouškům i k trenérovi. On nás přiměl hrát takhle. Kouč je náš největší fanoušek. Vede nás správnou cestou a my jsme s ním za každé situace," řekl záložník Ever Banega.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Liverpool

"Cítil jsem z týmu velkou vnitřní sílu. Na stadionu panovala obrovská euforie. Opravdu věřím, že kdyby se hrálo ještě o pět minut déle, tak bychom přidali čtvrtý gól a vyhráli," přidal kapitán Sergio Escudero.

Nejslavnější obrat z 0:3 na 3:3 má na svědomí právě středeční soupeř Liverpool, jenž to dokázal ve finále Ligy mistrů 2005 proti AC Milán i s Milanem Barošem a Vladimírem Šmicerem v sestavě.

"Reds" následně vyhráli po penaltovém rozstřelu a získali nejcennější fotbalovou trofej. I hráči domácího mužstva si na tento památný zápas vzpomněli. "Doufám, že to viděli v AC Milán," napsal po utkání na sociální sítě Ben Yedder.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články