Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

City má postup do osmifinále na dosah, přímý souboj čeká Tottenham a Real

Kdo bude dalšími osmifinalisty Ligy mistrů? Místo má na dosah Manchester City, kterému stačí neprohrát v Neapoli. Přímý souboj o postup čeká fotbalisty Tottenhamu a Realu Madrid. Blízko vyřazovací části je také istanbulský Besiktas.

Harry Kane (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráči z Tottenhamu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Tottenham ani Real ve skupině H ještě neprohrály a po remíze 1:1 ze vzájemného utkání v minulém kole mají na kontě shodně sedm bodů. Karty tak jsou před zápasem na londýnském stadionu Wembley rozdané jasně a předčasný postup do osmifinále si zajistí vítěz.

Domácím však situaci komplikuje zranění nejlepšího střelce anglické ligy Harryho Kanea, který má problémy se stehenním svalem. V sestavě Realu bude naopak jistě chybět bývalý útočník Tottenhamu Gareth Bale. Ten se sice po dlouhé zdravotní pauze už zapojil do tréninku, ale v nominaci na utkání chybí stejně jako například stoper Raphael Varane.

Ve skupině F má na dosah páté osmifinále za sebou Manchester City. Anglický celek vyhrál všechny tři dosavadní zápasy se skóre 8:1 a pokud v Neapoli získá aspoň bod, zajistí si postup do vyřazovací části. Domácí však potřebují zabrat, protože zatím mají na kontě jen tři body. Druhý Šachtar Doněck jich má šest, poslední Feyenoord je bez bodu.

Neapol by mohla také ve středu večer vidět velký zápis do klubové historie. Pokud by totiž slovenský záložník Marek Hamšík dal gól, připsal by si už 115. branku v dresu italského celku a vyrovnal by maximum legendárního Argentince Diega Maradony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Neapol

Dalším týmem, který si může ve středu zajistit osmifinále, je Besiktas. Istanbulský celek je zatím stoprocentní, a pokud vítěznou sérii prodlouží i v utkání s Monakem, postoupí do vyřazovací části. Pokud by však ve druhém duelu remizoval pohárový nováček Lipsko v Portu, stačila by Besiktas i remíza.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Monaco - Besiktas Istanbul
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články