Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Allegri: Juventus má velkou šanci Ligu mistrů vyhrát. Stačí se soustředit na detaily

Turín – Narazil na zřejmě nejlepší útok v Evropě, přesto se s ním dokázal vypořádat s velkým přehledem. Juventus teď čeká finále Ligy mistrů, ve kterém se s největší pravděpodobností utká s Realem Madrid. Triumf v nejprestižnější evropské soutěži Staré dámě těsně uniká už léta, přesto trenér Allegri věří tomu, že turínský celek má velkou šanci letos trofej ovládnout.

Massimiliano Allegri slaví s realizačním týmem a hráči
zdroj: imago sportfotodienst

"Kdyby se hrálo na dva zápasy, tak by to bylo těžší. Ale v jednom utkání se stačí soustředit na detaily, protože ty rozhodují o úspěchu," řekl devětačtyřicetiletý kouč na adresu Realu, který bude v dnešní odvetě na hřišti městského rivala Atlética Madrid hájit výhru 3:0.

Juventus si zahraje ve finále po dvou letech a celkově podeváté. Na to, že jde o jeden z největších velkoklubů na světě, se ale v Lize mistrů nemůže pyšnit příliš dobrými čísly – nejprestižnější klubovou trofej ovládl jen dvakrát a naposledy v roce 1996.

Stará dáma přitom od té doby byla ve finále hned třikrát, a dvakrát neúspěchy na vlastní kůži zažil i Gianluigi Buffon. "Nebudu říkat, že postup byl naším cílem, protože pokud nezískáte trofej, tak je vám k ničemu," ví moc dobře legendární devětatřicetiletý brankář Bianconeri.

"Gigi má pravdu, když jsme ve finále, tak ho musíme zkusit vyhrát. Snad to letos bude náš rok. Myslím, že Juventus má tentokrát velkou šanci Ligu mistrů vyhrát," burcuje své svěřence Allegri. 

Juventus se ale nemusí soustředit jen na jednu frontu. Letos může vybojovat svůj první treble v historii, a tato možnost je pro Starou dámu velice lákavá. Triumf v Serii A, italském poháru i Lize mistrů mohl turínský klub vybojovat už před dvěma lety, ale ve vynikajícím finále Champions League nakonec padl s Barcelonou.

Tým je obzvlášť v záloze dosti odlišný, ale odborníci věří tomu, že tentokrát jsou k titulu v Lize mistrů Bianconeri blíž. Přestože už ve středu pole nefiguruje Vidal, Pirlo či Pogba, Allegri letos dokázal vytvořit nečekanou, ale velice funkční sestavu, v níž skvěle funguje chemie mezi Khedirou a Pjaničem, kteří spojují dokonalou obranu s vynikajícím útokem.

I dění v Lize mistrů se věnoval nový díl Fotbal fokus podcastu

Ofenziva přitom zdaleka nefunguje jen jako nesourodý soubor hvězd. Z pracovitého a skromného Paula Dybaly už letos dozrála hvězda světového formátu, své ego dokáže potlačit i Mandžukič, kterého Allegri překvapivě přesunul na kraj hřiště.

Juventus teď tři kola před koncem ligy potřebuje pouhé dva body k tomu, aby ovládl italskou ligu, ve finále Coppa Italia jej zase čeká Lazio. "Potřebujeme být soustředěnější a lépe držet míč, ale v nadcházejícím měsíci máme i další důležité zápasy a musíme porazit AS Řím, abychom nezdramatizovali boj o titul. Nebo finále poháru s Laziem," snaží se udržet své svěřence na uzdě Allegri.

Allegri odmítl, že by postup do finále byla jeho zásluha. "Nepotřebuji, aby mě někdo chválil. Jen dělám svou práci. Zajímá mě jen to, abych dokázal kvality hráčů, které mám k dispozici, proměnit ve výsledky," poznamenal. "Trénování mě velmi baví a odpočinu si u něj. Až se u něj budu nervovat a přestane mě bavit, tak skončím," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK, espnfc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články