Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dortmund v odloženém zápase nestačil na Monako, dvakrát se trefil Mbappé

Dortmund – Fotbalisté Dortmundu v zápase čtvrtfinále Ligy mistrů, který byl odložen kvůli útoku na autobus domácích, podlehli Monaku 2:3. Dva góly hostů vstřelil Mbappé. Borussia doma prohrála teprve druhé z posledních 13 pohárových utkání a francouzskému soupeři na svém stadionu podlehla poprvé od roku 2011. Utkání sledoval náš web prostřednictvím on-line reportáže.

Slavící Falcao mezi protihráči z Dortmundu
zdroj: Reuters autor: KAI PFAFFENBACH

Domácím chyběl zraněný obránce Marc Bartra, jemuž exploze poranily ruku a následně se podrobil operaci. Hráči Dortmundu podpořili španělského spoluhráče speciálními tričky, v nichž nastoupili na rozcvičení, zápas pak pro ně ale začal mizerně.

Monako v 17. minutě ještě velkou šanci nevyužilo, protože Fabinho z penalty těsně minul. Už za dvě minuty ale Lemar našel před brankou Mbappého a ten zblízka otevřel skóre.

Pro Dortmund bylo ještě hůř ve 35. minutě. Raggi nacentroval do šestnáctky a Bender před dotírajícím Falcaem zamířil hlavou do vlastní sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále LM Dortmund - Monako

Borussia se vrátila do utkání až po poločasové přestávce. V 57. minutě Aubameyang akrobatickou patičkou posunul míč na Kagawu, který vybídl volného Dembélého ke snadnému zakončení.

V 79. minutě však vystihl Piszczekovu špatnou rozehrávku Mbappé a ze samostatného úniku vrátil Monaku dvoubrankové vedení. Za šest minut opět snížil Kagawa, ale na víc už Dortmund nedosáhl.

Lize mistrů se věnuje i nový díl Fotbal fokus podcastu (od 31:40)

Borussia Dortmund - AS Monako 2:3 (0:2)

Branky: 57. Dembélé, 84. Kagawa - 19. a 79. Mbappé, 35. vlastní Bender. Rozhodčí: Orsato - Tonolini, Manganelli (všichni It.). ŽK: Papastathopulos, Ginter - Jemerson, Lemar, Dirar, Fabinho, Subašič. Diváci: 65 849.

Dortmund: Bürki - Ginter, Papastathopulos, Bender (46. Sahin)- Piszczek, Kagawa, Weigl, Schmelzer (46. Pulišič) - Dembélé, Guerreiro - Aubameyang. Trenér: Tuchel.

Monako: Subašič - Touré, Glik, Jemerson, Raggi - Silva (66. Dirar), Moutinho, Fabinho, Lemar - Falcao (85. Germain), Mbappé. Trenér: Jardim.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články