Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Aubameyang hattrickem napravil lisabonské minely a Dortmund je ve čtvrtfinále

Dortmund – V Lisabonu spálil takové množství tutovek, jaké se dlouho nevídá, a i kvůli tomu jeho Dortmund odjel s prohrou 0:1. V domácím prostředí Westfalenstadionu ale Pierre-Emerick Aubameyang všechno napravil. Benfice nasázel hattrick, o rozhodující branku se postaral Pulisic a Dortmund postupuje do čtvrtfinále po jasném vítězství 4:0.

Slavící Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

Dortmundu se povedl skvělý start do zápasu, když už ve čtvrté minutě smazal náskok lisabonského mužstva. Míč z rohu prodloužil Pulisic na Aubameyanga a ten hlavou překonal brankáře Edersona. Přes slibný úvod už první půle další velké šance nenabídla.

Krátce po pauze mohl vyrovnat Cervi, jehož střelu na poslední chvíli zblokoval obránce Piszczek. Poté začal úřadovat Dortmund. V 59. minutě zvýšil obloučkem Pulisic, který si připsal první zásah v LM, a za dvě minuty po další přihrávce za obranu skóroval opět Aubameyang. Gabonský kanonýr v 85. minutě trefou do odkryté branky dokonal hattrick a zpečetil jasnou výhru německého mužstva.

Aubameyang tak dokonale napravil zahozenou penaltu z prvního duelu v Portugalsku. Dortmund si zahraje čtvrtfinále potřetí za posledních deset let.

"Věřili jsme si, že dokážeme osmifinále otočit. Náš tým to předvedl, především ve druhém poločase. Tentokrát jsme viděli opravdového Aubameyanga. Benfica je skvělý a hrdý klub, který velmi respektujeme. Ale myslím, že jsme odehráli dva výborné zápasy a náš postup je zasloužený. Jsme ve čtvrtfinále, ale chceme mezi nejlepší čtyřku," uvedl trenér Dortmundu Thomas Tuchel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund - Benfica

Borussia Dortmund - Benfica Lisabon 4:0 (1:0)

Branky: 4., 61. a 85. Aubameyang, 59. Pulisic. Rozhodčí: Atkinson - Child, Burt (všichni Angl.). ŽK: Castro, Dembélé, Piszczek - Samaris. Diváci: 65 849. První zápas: 0:1, postoupil Dortmund. 

Dortmund: Bürki - Piszczek, Papastathopoulos (88. Ginter), Bartra - Durm, Castro, Weigl, Guerreiro, Dembélé (81. Kagawa) - Aubameyang (86. Schürrle), Pulisic. Trenér: Tuchel.
Benfica: Ederson - Nélson Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu - Salvio (64. Jonas), Samaris (74. Živkovič), Pizzi, André Almeida - Mitroglou, Cervi (82. Jiménez). Trenér: Vitoría. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články