Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítězství šťastnějšího. Mělo to skončit opět 0:0, konstatoval Pellegrini

Madrid – Štěstí, nic jiného. Porážka 0:1 s Realem Madrid v odvetném semifinále Ligy mistrů, ve kterém navíc rozhodla vlastní branka Fernanda, byla nezasloužená, myslí si trenér fotbalistů Manchesteru City Manuel Pellegrini. Podle kouče Realu Zinédina Zidana si semifinále protrpěl celý tým až do konce. Šance v boji o titul jsou podle něj vyrovnané.

Zinedine Zidane s Manuelem Pellegrinim
zdroj: Reuters

"Hráli jsme proti velmi silnému soupeři, který však nebyl lepší než my. Byl to vyrovnaný zápas a nemyslím, že jsme si zasloužili prohrát. Real jenom vstřelil šťastný gól," řekl Pellegrini k dvojzápasu.

Real na svém stadionu otevřel skóre už ve 20. minutě, jenže pojistku přidat nedokázal. Středeční utkání podobně jako úvodní semifinále v Anglii jinak moc velkých šancí nenabídlo. Před pauzou zamířil hostující Fernandinho do tyče, po změně stran zase madridský Gareth Bale trefil hlavou břevno. "Snažili jsme se, ale měli problémy s kreativitou stejně jako Real. Pracovali jsme celých 90 minut velmi dobře, proto domácí neměli moc brankových příležitostí. Ve skutečnosti to mělo skončit opět 0:0," konstatoval chilský kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Manchester City

"Věděli jsme, že to bude těžké. Museli jsme trpět až do konce. Ale fanoušci nám pomohli, jak to na Santiago Bernabéu dělají vždycky," řekl jeho protějšek Zidane. "Bylo to obtížné, ale hráli jsme lépe než City, vytvořili si víc šancí a hráli intenzivněji. Věděli jsme, že po gólu nás budou tlačit, ale zápas jsme kontrolovali," doplnil útočník Cristiano Ronaldo.

Jiný názor měl brankář City Joe Hart. "Dali hodně šťastný gól, ale tak to prostě je. Real si toho za dva zápasy moc nevytvořil, ale upřímně, my také ne," uvedl anglický reprezentační gólman. "Chyběl nám ten kousek navíc. Agüero se připomněl dobrou střelou v 88. minutě, ale udělali jsme dost, abychom vyhráli a postoupili? Nevím," přidal Hart.

Manchester City tak ve svém historicky nejlepším ročníku Ligy mistrů skončil mezi nejlepší čtyřkou. "Byl to mimořádný rok, protože jsme došli až do semifinále a s Realem to bylo velmi těsné, ale teď se musíme soustředit na závěr domácí soutěže a opět se kvalifikovat do Ligy mistrů," upozornil Pellegrini, kterého v létě nahradí kouč Bayernu Mnichov Pep Guardiola.

Real si o nejcennější klubovou trofej zahraje 28. května v Miláně proti Atléticu, které ve finále LM před dvěma lety zdolal 4:1 po prodloužení. "Bude to padesát na padesát. Postoupili jsme, ale ještě nic vyhraného nemáme," prohlásil Zidane, jenž jako hráč s Realem ovládl Ligu mistrů v roce 2002. "Díky práci a jednotě jsme ve druhém finále za poslední tři roky. Necháme tam svou duši," dodal Ramos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články