Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

"Vlci" po postupu přes Gent věří, že v Lize mistrů neřekli poslední slovo

Wolfsburg - Fotbalisté Wolfsburgu v úterý vylepšili své historické tažení Ligou mistrů a po vítězství 1:0 nad Gentem poprvé postoupili do čtvrtfinále. Trenér Dieter Hecking věří, že "Vlci" neřekli poslední slovo a mohou dojít v prestižní soutěži ještě dál.

Andre Schürrle a Julian Draxler slaví branku
zdroj: DPA autor: Peter Steffen

"Čtvrtfinále je pro nás obrovský úspěch, v podstatě skoro jako sen. A myslím, že jsme schopni jít ještě dál. Tohle nemusí být konec. Samozřejmě jsme v příštím kole outsideři, ale budeme mít šanci. Ještě jsme s Ligou mistrů neskončili. Doufáme v dobrý los," řekl Hecking po postupu.

Wolfsburg se stal šestým německým klubem, který si zahraje čtvrtfinále Ligy mistrů. Osmifinále zvládl naprosto suverénně, když nejprve v Gentu vyhrál 3:2 a doma poté zásluhou trefy Andrého Schürrleho ze 74. minuty 1:0. Belgický celek se v úterním utkání nedostal do jediné gólové šance.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wolfsburg - Gent

"Byli jsme před tímhle dvojzápasem favoritem a potvrdili jsme to dvěma dobrými výkony. Všichni si mysleli, že los pro nás bude lehký, ale nebylo to tak. Cítil jsem, že moji hráči byli trochu nervózní, a Gent začal dobře," uvedl Hecking. "Ale zvládli jsme to a musím mužstvu složit velký kompliment," dodal jednapadesátiletý trenér.

Velkou zásluhu na úterním jediném gólu měl záložník Julian Draxler, který pronikl ze strany do vápna a přihrál Schürrlemu před odkrytou branku. Během utkání měl přitom problémy s nohou a po 25 minutách si dokonce musel vzít prášek proti bolesti. "Během přestávky se mě trenér ptal, jestli to půjde. S práškem na bolest to bylo mnohem lepší, mnohem lépe se mi běhalo a nakonec nám to vyšlo," uvedl Draxler.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články