Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Barcelona si poradila s Arsenalem, Messi ji přiblížil k postupu

Londýn - Arsenal zřejmě posedmé v řadě nepostoupí z osmifinále Ligy mistrů. Barceloně svěřenci Arséna Wengera vzdorovali 70 minut, neproměnili však své velké šance. Messi pak dvěma brankami z protiútoku a o deset minut později z penalty rozhodl o vítězství Blaugranés 2:0.

Slavící hráči Barcelony v utkání s Arsenalem
zdroj: Reuters

Barcelona měla od začátku územní převahu, ale Arsenal velmi dobře bránil a vyrážel do nebezpečných protiútoků. Blízko gólu byl Oxlade-Chamberlain, v dobré pozici však nezvedl míč a trefil jen ležícího brankáře Ter Stegena.

Čech musel dlouho zasahovat jen proti centrům, na konci poločasu ale Barcelona přidala na pohybu a začala si vytvářet šance. Nejprve Čech reflexivně zastavil pokus Suáreze, který se hned vzápětí po Alvesově centru objevil v další velké šanci, jenže z malého vápna hlavičkoval těsně vedle.

Hned po změně stran se Čech vytáhl proti Neymarovi, který utekl obraně, ale českého gólmana v souboji jeden na jednoho nepřekonal. Velmi dobrý zákrok předvedl i na druhé straně Ter Stegen, který na brankové čáře vyrazil Giroudovu hlavičku.

V 72. minutě už ale zafungovalo hvězdné trio Barcelony. Suárez s Neymarem rychlým přechodem do útoku rozebrali obranu Arsenalu a Neymar našel zcela volného Messiho. Pětinásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa zachoval klid, položil si Čecha a s přehledem otevřel skóre. Čecha překonal vůbec poprvé po 545 minutách, které proti němu do té doby odehrál. Proti žádnému jinému gólmanovi mu to tak dlouho netrvalo.

Barcelona byla při chuti a po další dobré kombinaci trefil Suárez tyč. Pojistka vedení přece jen přišla, když Messi využil špatnou spolupráci Mertesackera a Flaminiho a vybojoval penaltu, kterou sám proměnil. Od třetího gólu Arsenal uchránil Čech, který lapil Neymarovu hlavičku. 

Arsenal - Barcelona 0:2 (0:0)

Branky: 71. a 83. z pen. Messi. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.).

Arsenal: Čech - Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin (82. Flamini) - Oxlade-Chamberlain (50. Walcott), Özil, Sánchez - Giroud (72. Welbeck). Trenér: Wenger.
Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články