Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Barcelona udolala Leverkusen, Arsenal padl i doma s Olympiakosem

Praha - Dlouho to vypadalo, že si Leverkusen odveze z Barcelony všechny tři body poté, co se z rohového kopu prosadil Papadopoulos. Během minuty a půl ale katalánský klub dokázal otočit průběh zápasu a díky gólům Sergiho Roberta a Suáreze obrátil stav na 2:1. Dobře se nevyvíjí situace ve skupině pro Arsenal, který po porážce na hřišti Dinama Záhřeb podlehl doma Olympiakosu 2:3. Prohrála i Chelsea, souboj Josého Mourinha s jeho bývalým týmem Portem dopadl výhrou portugalského mužstva 2:1. 

Radost Luise Suáreze a Neymara
zdroj: AP autor: Emilio Morenatti

Trenér Arsenalu Arséne Wenger dal stejně jako před dvěma týdny před českým reprezentantem přednost Ospinovi, který ale londýnský celek příliš nepodržel, protože za stavu 1:1 mu po rohu vypadl míč přímo za brankovou čáru. Domácím se sice zásluhou Sáncheze podařilo znovu vyrovnat, ale řeckému celku vzápětí vrátil vedení Finnbogason. Arsenal tak navázal na úvodní prohru s 1:2 s Dinamem Záhřeb a ve skupině E je až poslední.

Na prvním místě je Bayern, který si bez potíží poradil právě s chorvatským týmem. Největší podíl měl na výhře Lewandowski, který díky hattricku zaznamenal už deset gólů v posledních třech zápasech Bayernu. O zbývající góly bavorského celku se postarali Douglas Costa a Götze.

Barcelona doma s Leverkusenem, který při posledním vzájemném utkání porazila díky pěti gólům Messiho vysoko 7:1, tentokrát bez argentinské hvězdy prohrávala s německým soupeřem až do 80. minuty po brance Papadopulose. Pak ale stačily katalánskému celku dvě minuty na vítězný obrat. Postarali se o něj Roberto se Suárezem.

Nepovedený návrat do Porta, s nímž v roce 2004 vyhrál Ligu mistrů, prožil trenér Chelsea José Mourinho. Londýnský celek prohrál v Portugalsku 1:2 a podtrhl nepovedený vstup do sezony. Za domácí se prosadili André s Maiconem, za Chelsea vyrovnal v závěru prvního poločasu Willian. V dresu Porta nastoupil k 152. utkání v Lize mistrů brankář Casillas a vytvořil tak rekord v počtu startů v elitní soutěži. Bývalý gólman Realu Madrid se o něj dosud dělil s barcelonským záložníkem Xavim.

Výsledky 2. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů

Skupina E

FC Barcelona - Leverkusen 2:1 (0:1) Branky: 80. Roberto, 82. Suárez - 22. Papadopulos. Rozhodčí: Atkinson - Child, Burt (všichni Angl.).
BATE Borisov - AS Řím 3:2 (3:0) Branky: 12. a 30. Mladenovič, 8. Stasevič - 66. Gervinho, 82. Torosidis. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.).

Skupina F

Bayern Mnichov - Dinamo Záhřeb 5:0 (4:0) Branky: 21., 28. a 55. Lewandowski, 13. D. Costa, 25. Götze. Rozhodčí: Kulbakov - Maljutin, Masljanko (všichni Běl.). 
Arsenal - Olympiakos Pireus 2:3 (1:2) Branky: 35. Walcott, 65. A. Sánchez - 33. Pardo, 40. vlastní Ospina, 66. Finnbogason. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Niz.). 

Skupina G

Maccabi Tel Aviv - Dynamo Kyjev 0:2 (0:1) Branky: 4. Jarmulenko, 50. Moraes. Rozhodčí: Borbalán - Cabanero, Alonso (všichni Šp.).
FC Porto - Chelsea 2:1 (1:1) Branky: 39. André, 52. Maicon - 45.+2 Willian. Rozhodčí: Lahoz - Cebrián, Del Palomar (všichni Šp.).

Skupina H

Petrohrad - Gent 2:1 (1:0) Branky: 35. Dzjuba, 67. Šatov - 56. Matton. Rozhodčí: Jug - Žunič, Rojko (všichni Slovin.).
Lyon - Valencie (0:1) Branky: 42. Fighulí. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurděvič (všichni Srb.).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články