Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Na madridské derby dojde už ve čtvrtfinále, PSG čeká Barcelona

Nyon – Loni se střetli ve finále Ligy mistrů, letos ale na madridské derby dojde již o dvě kola dříve. Los v Nyonu totiž určil, že madridské velkokluby Real a Atlético se spolu utkají o postup mezi nejlepší čtyři celky prestižní soutěže. Fotbalisty Paris St. Germain čeká po osmifinálovém duelu s Chelsea další "težká váha". Los jim přiřkl Barcelonu, s níž se utkali již v základní skupině. Další čtvrtfinálové dvojice jsou Porto - Bayern Mnichov a Juventus – Monako. 

Real Madrid - Atlético Madrid
zdroj: AP Photo autor: Paul White

Real loni v květnu porazil Atlético ve finále v Lisabonu 4:1 po prodloužení a dočkal se jubilejního desátého triumfu v soutěži. Teď usiluje o to, aby jako první klub v současném formátu Ligy mistrů triumf obhájil, proti Atlétiku se mu ale od loňského vítězství vůbec nedaří. V této sezoně s ním "Bílý balet" hrál soutěžní zápas šestkrát a ani jednou nevyhrál, naposledy dokonce utrpěl debakl 0:4.

"Potkali jsme se spolu v téhle sezoně mnohokrát, známe se navzájem velmi dobře. Atlético tyhle zápasy umí, v poslední době nám dalo několik gólů. Uvidíme, jestli je tentokrát dokážeme porazit my," podotkl ředitel Realu Emilio Butragueňo. 

Barcelona a Paris St. Germain na sebe poslední dobou v Lize mistrů narážejí často. Na podzim se utkaly v základní skupině, nejprve zvítězili doma Pařížané 3:2, ale katalánský velkoklub jim pak na Camp Nou porážku oplatil a zvítězil 3:1. Oba celky se potkaly ve čtvrtfinále už v sezoně 2012/13 a Barcelona tehdy postoupila díky vyššímu počtu branek vstřelených venku.

Další ze spolufavoritů na celkové vítězství v soutěži Bayern nastoupí proti Portu. Bavorský gigant prohrál jediný z 22 soutěžních duelů proti portugalským soupeřům, ve finále soutěže v roce 1987 právě s nadcházejícím protivníkem Portem.

Je nám líto, video expirovalo.
Los LM a EL: PSG vyzve Barcelonu, Wolfsburg čeká Neapol

"Mohlo to být horší, jsme s losem spokojeni. Ale musíme být opatrní, Porto půjde do čtvrtfinále velmi sebevědomé," připomněl útočník Thomas Müller, že Porto v odvetě osmifinále vyhrálo nad Basilejí s brankářem Tomášem Vaclíkem 4:0. "Navíc jsou v téhle sezoně Ligy mistrů stále neporaženi, nesmíme nic podcenit," dodal trenér Pep Guardiola. 

Papírově nejpřijatelnější los má Juventus Turín, který změří síly s Monakem, nečekaným přemožitelem Arsenalu. "Monako je zřejmě nebezpečnější venku než doma. Musíme být velmi obezřetní a jít do každého zápasu stoprocentně koncentrovaní," řekl člen vedení Juventusu a bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd. "Nejdůležitější je, že máme reálnou šanci postoupit," dodal držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy z roku 2003. 

Úvodní čtvrtfinálové zápasy se budou hrát 14. a 15. dubna, odvety jsou na programu o týden později. Semifinále se bude losovat v Nyonu 24. dubna, finále se hraje 6. června v Berlíně. 

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

První zápasy:
14. dubna: Atlético Madrid - Real Madrid, Juventus Turín - Monako
15. dubna: Paris St. Germain - FC Barcelona, FC Porto - Bayern Mnichov

Odvety:
21. dubna: FC Barcelona - Paris St. Germain, Bayern Mnichov - FC Porto
22. dubna: Real Madrid - Altético Madrid, Monako - Juventus Turín 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články