Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barcelona zvítězila na City 2:1. Suárez válel, Messi nedal penaltu

Manchester/Turín Fotbalisté Barcelony vyhráli v úvodním osmifinále Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City díky dvěma gólům Luise Suáreze 2:1. Stejným výsledkem zvítězil také Juventus, který si dnes v Turíně poradil s Borussií Dortmund. Odvety jsou na programu 18. března. Náš web sledoval utkání Manchesteru City a Barcelony v podrobném on-line přenosu.

Utkání Manchester City - FC Barcelona
zdroj: ČTK/AP

Suárez se poprvé prosadil v 16. minutě po chybě Vincenta Kompanyho a druhou branku přidal po půlhodině hry po kombinaci Lionela Messiho s Jordim Albou. City se po přestávce zlepšilo a bylo odměněno vyrovnáním Sergia Agüera, ale v 74. minutě sebral domácím naděje Gael Clichy, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen. Náskok Barcelony mohl v nastavení zvýraznit Messi z penalty, ale Hart ho vychytal.

City, za které si poprvé v soutěži zahrál i exsparťan Wilfried Bony, tak navázalo na prohrané osmifinále z minulé sezony, kdy v obou duelech s katalánským soupeřem dohrávalo v deseti. Barcelona naopak oslavila 200. zápas v Lize mistrů vítězstvím, před ní se na podobnou metu dostal pouze Real Madrid (207) a Manchester United (200).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - FC Barcelona

Manchester City - FC Barcelona 1:2 (0:2)

Branky: 69. Agüero - 16. a 30. Suárez. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Clichy, Fernando - Alves, Rakitič. Correia. ČK: 74. Clichy. Diváci: 45 081.

Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Nasri (62. Fernandinho), Fernando, Milner, Silva (78. Sagna) - Džeko (68. Bony), Agüero. Trenér: Pellegrini.

Barcelona: Ter Stegen - Alves (75. Correia), Pique, Mascherano, Alba - Rakitič (71. Mathieu), Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar (80. Pedro). Trenér: Enrique.

Také ve druhém zápase rozhodl už první poločas. Na Tévezovu branku z 13. minuty odpověděl krátce na to Marco Reus a připsal si pátý zásah ve čtyřech posledních zápasech Ligy mistrů, vedení však domácím těsně před přestávkou vrátil Álvaro Morata.

Po přestávce už se v repríze finále Ligy mistrů z roku 1997 nic zásadního nestalo. Juventus si i bez zraněného Andrey Pirla prodloužil sérii domácí neporazitelnosti na 47 soutěžních zápasů za sebou. Naposledy v Turíně v květnu 2013 podlehl 0:2 Bayernu Mnichov ve čtvrtfinále LM.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus - Dortmund

Juventus Turín - Borussia Dortmund 2:1 (2:1)

Branka: 13. Tévez, 43. Morata - 18. Reus. Rozhodčí: Lahoz - Devís, Pérez de Palomar (všichni Šp.). ŽK: Vidal, Pereyra (oba Juventus). Diváci: 41182.

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Chiellini, Bonucci, Evra - Pogba, Pirlo (37. Pereyra), Marchisio - Vidal (86. Padoin) - Tévez (89. Coman), Morata. Trenér: Allegri.

Dortmund: Weidenfeller - Pisczek (32. Ginter), Papasthopulos (46. Kirch), Hummels, Schmelzer - Aubameyang, Gündogan, Mchitarjan, Sahin, Reus - Immobile (76. Blaszczykowski). Trenér: Klopp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články