Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rekordman Messi: Jsem šťastný. Teď chci do finále

Nikósie - Lionel Messi přidal do své bohaté sbírky během čtyř dnů další dva významné rekordy. V sobotu se stal historicky nejlepším střelcem španělské ligy a v úterý se mu to samé povedlo v Lize mistrů. Po hattricku do sítě APOELu Nikósie má na kontě 74 gólů a rekordního zápisu si cení o to víc, že o tři branky překonal bývalého kanonýra Raúla. "Jsem šťastný o to víc, že rekord předtím držel tak fenomenální hráč jako on," řekl Messi po zápase, který Barcelona vyhrála 4:0.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

"Důležité je hlavně to, že všechny naše góly nám mohou pomoci k dosažení finále v Berlíně, k tomu, abychom mohli bojovat o vítěznou trofej. Odehráli jsme skvělý zápas," uvedl čtyřnásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa. Messimu stačilo na rekord 91 zápasů, zatímco Raúl jich odehrál v LM 142. I proto se na Argentince opět snášela chvála ze všech stran.

"Lionel je největší hráč všech dob, fotbalový král. Každého z nás bude překvapovat ještě hodně dlouho," mínil barcelonský trenér Luis Enrique. "Díky Leovým rekordům v domácí lize a v Lize mistrů jsme všichni v Barceloně pyšní, že máme nejlepšího hráče na světě. Ukazuje to v každém zápase," dodal obránce Marc Bartra.

Messiho 31. hattrick kariéry byl výjimečný i tím, že všechny tři branky vůbec poprvé vstřelil pouze pravou nohou. "Je prakticky nezastavitelný. Je to fenomén, dokáže neuvěřitelné věci. Prostě je na jiné úrovni," podotkl trenér APOELu Jorgos Donis.

Ve stínu Messiho hattricku se dočkal prvního gólu v dresu Barcelony kontroverzní uruguayský útočník Luis Suárez. "Nebyl jsem z toho, abych dal gól, nijak nervózní. Věděl jsem, že ta chvíle přijde," uvedl Suárez. "Až dosud jsem se snažil pomáhat týmu tím nejlepším způsobem. Důležité je, abychom měli výsledky," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi překonal Raúla a je nejlepším střelcem Ligy mistrů
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články