Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Brahímí prvním hattrickem v kariéře přispěl k demolici Borisova

Porto - Poprvé v kariéře se alžírský fotbalista Jasín Brahímí dočkal tří gólů v jednom utkání, navíc se mu to povedlo při premiéře ve slavné Lize mistrů. Svým hattrickem pomohl Portu k vysoké výhře 6:0 nad BATE Borisov. Věří, že až se s týmem po letním příchodu ještě více sehraje, bude ještě lepší.

Jasín Brahímí slaví svůj gól
zdroj: ZUMA autor: Ivan Del Val

"Byl to pro mě první zápas na této úrovni a k tomu jsem ještě vstřelil první hattrick v kariéře," uvedl Brahímí. "Chtěli jsem odvést dobrou práci a výhra 6:0 je tím nejlepším způsobem, jakým jsme mohli do soutěže vstoupit. Já měl štěstí, že jsem k tomu přispěl třemi góly, ale velkou zásluhu na tom mají i vynikající spoluhráči, kteří mi hru hodně usnadňují," dodal alžírský ofenzivní záložník.

O první gól se však postaral zcela sám. Vystihl chybný výhoz soupeřova brankáře, pronikl do vápna z velkého úhlu a zakončil tvrdou střelou pod břevno. "Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdybych neudělal takovou hloupou chybu," litoval brankář Sergej Černik. "Střetly se mi dvě myšlenky. Chtěl jsem to rozehrát na jednoho spoluhráče, ale v tu chvíli se mi rozeběhl jiný spoluhráč. Výsledkem byl nepovedený výhoz," popisoval gólman běloruského týmu.

Při druhém gólu si Brahímí dlouhým sólem navedl míč z levé strany do středu a trefil se přesně k tyči. Po změně stran završil hattrick z přímého kopu. Stal se teprve čtvrtým hráčem reprezentujícím tým z Afriky, který vstřelil v LM v jednom utkání tři góly. Před ním se to povedlo jen Didieru Drogbovi, Samuelu Eto'ovi a Yakubu Aiyegbenimu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Porto - Borisov

Rodák z Paříže, který v mládežnických týmech reprezentoval Francii, na sebe výrazněji upozornil na červnovém mistrovství světa, kde se i zapsal mezi střelce a pomohl Alžírsku k postupu ze skupiny. Následně ho za 6,5 milionu eur koupilo Porto z Granady a podepsalo s ním smlouvu na pět let. Už v předkole LM pomohl vyřadit Lille gólem z přímého kopu, nyní přidal další tři trefy.

"Jsem v týmu teprve dva měsíce a mám se stále co učit a co zlepšovat. Porto je pro mě ale tím pravým klubem a potlesk ve stoje od fanoušků při střídání mi dodává chuť do další práce," prohlásil Brahímí. "Věřím, že mě čekají ještě lepší zápasy a že až budeme pořádně sehraní, budu předvádět ještě lepší výkony," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články