Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mourinho přišel o Čecha, Simeone bojuje o "velkou věc"

Madrid - José Mourinho v úvodním semifinále Ligy mistrů na hřišti Atlétika Madrid prý s Chelsea cíleně nehrál na bezbrankovou remízu. Věří ale, že díky tomuto výsledku má jeho mužstvo slušnou šanci uspět v domácí odvetě. "Zápas se odvíjel jistým směrem, kdy cítíte, že musíte být opatrní, neinkasovat a pokusit se proměnit jednu z mála šancí, které si vytvoříte," řekl Mourinho, který hned na začátku utkání přišel o zraněného gólmana Petra Čecha. Z původně atraktivního souboje s brankářem Atlétika Thibautem Courtoisem tak nakonec sešlo.

"Není snadné odsud odjet bez porážky. Máme výsledek, po němž se všechno rozhodne na Stamford Bridge," uvedl Mourinho, jenž absolvoval osmé semifinále LM v kariéře a tím o jedno překonal extrenéra Manchesteru United Alexe Fergusona.

Vedle Čecha přišla Chelsea na stadionu Vicenteho Calderóna i o kapitána a stopera Johna Terryho (kotník). Zatímco Terry by se mohl objevit v případném finále, pro Čecha sezona definitivně skončila. Vykloubil si totiž rameno, a to v okamžiku, když vyboxovával míč z rohového kopu směřující do branky. V pádu ho nechtěně sestřelil domácí Garcia.

V brance ho od 18. minuty úspěšně zastoupil australský veterán Mark Schwarzer, který tak napravil svůj nejistý výkon z víkendového ligového duelu se Sunderlandem (1:2). "Jsem zvyklý sedět na lavičce a do poslední chvíle být nachystaný, že můžu naskočit do hry. Je to samozřejmě těžké, ale pomohl mi trenér, který řekl, ať si věřím. I v mém věku je příjemné slyšet takové věci," podotkl.

"Musíte to prostě vzít tak, jak to je. Že je to moje pozice v klubu. A já si vychutnávám každou příležitost hrát v takovém fantastickém klubu takhle skvělé zápasy," dodal Schwarzer, který se v 41 letech a 198 dnech stal nejstarším hráčem ve vyřazovací fázi Ligy mistrů.

Mourinhův protějšek Diego Simeone litoval, že madridský tým přes herní i střeleckou převahu nedokázal prolomit pevnou obranu Chelsea. "Bylo to nemožné, odvedli svou práci skutečně dobře. Semifinále je dál otevřené, i když s touhle remízou má Chelsea výhodu," prohlásil argentinský trenér Atlétika. "Budou hrát doma, kde se budou cítit lépe. My však budeme hrát fotbal i tam. Bojujeme o něco skutečně velkého," doplnil Simeone, jehož svěřenci zůstali posledním neporaženým týmem v soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Chelsea
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články