Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Dortmund prohrál s Petrohradem, přesto pohodlně postupuje

Dortmund – Finalista minulého ročníku Ligy mistrů Dortmund prošel do čtvrtfinále i přes domácí porážku 1:2 s Petrohradem, neboť v Rusku zvítězil 4:2. Dortmund z předešlých dvanácti dvojzápasů, ve kterých vyhrál úvodní duel venku, jedenáctkrát postoupil a nezaváhal ani proti Zenitu.

Utkání Dortmund - Petrohrad
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ruský mistr začal v Německu aktivně a v šestnácté minutě otevřel skóre povedenou střelou Hulk. Domácí ale dokázali ještě do pauzy srovnat, když se ve 38. minutě hlavou po centru prosadil kapitán Kehl.

Pokud Kehl v zápase skóroval, Borussia neprohrála ani v jednom z osmnácti předchozích utkání. Sérii až dnes zlomil Petrohrad, teprve druhou výhru z posledních třinácti soutěžních zápasů mu zajistil v 73. minutě po Criscitově centru střídající Rondón.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund - Petrohrad

K postupu měl ale Zenit daleko, další dva potřebné góly už vstřelit nedokázal. Výhrou aspoň částečně zpříjemnil duel na lavičce dočasnému kouči Sergeji Semakovi, který vedl tým, než se ho ujme André Villas-Boas.

Borussia Dortmund - Zenit Petrohrad 1:2 (1:1)

Branky: 38. Kehl - 16. Hulk, 73. Rondón. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Cabanero Martínez, Díaz Pérez (všichni Šp.). ŽK: Lewandowski, Kehl, Jojič - Lombaerts. Diváci: 65 629. První zápas: 4:2, postoupil Dortmund.

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Papastathopulos, Hummels, Schmelzer (77. Durm) - Sahin, Kehl - Aubameyang (90. Hofmann), Mchitarjan (69. Jojič), Grosskreutz - Lewandowski. Trenér: Klopp.

Petrohrad: Malafejev - Aňukov, Hubočan, Lombaerts (46. Neto), Criscito - Witsel, Fajzulin (84. Smolnikov) - Hulk, Šatov, Danny - Keržakov (63. Rondón). Trenér: Semak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články