Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Drogba si zahraje proti Chelsea, Real se představí na Schalke

Praha - Velké shledání čeká při zápase Galatasaraye a Chelsea útočníka Didiera Drogbu. V dresu tureckého týmu přivítá svého bývalého trenéra Josého Mourinha i bývalý klub, za nějž odehrál osm sezon. V druhém osmifinálovém utkání přivítá Schalke Real Madrid, který se pokusí zlomit dlouhodobě nepříznivou bilanci v Německu. Právě tento zápas vám přineseme v přímém přenosu na ČT sport a našem webu od 20:45.

Didier Drogba v utkání s Realem
zdroj: Getty Images autor: Gonzalo Arroyo Moreno

Real čeká první překážka na cestě za vysněným desátým triumfem v Lize mistrů. Madridskému velkoklubu se však v Německu dlouhodobě nedaří a prohrál tam 18 z 25 zápasů. Vedoucí tým španělské ligy naposled v loňském semifinále dostal v Dortmundu výprask 1:4 a jedinou dosavadní výhru zaznamenal v roce 2000 v Leverkusenu. "Borussia ukázala, že i Real je porazitelný," upozornil brankář týmu z Gelsenkirchenu Ralf Fährmann.

"Víme, že Německo bývá noční můrou pro Real Madrid. Je to dobré znamení, ale uvidíme, co se stane. Je to přece jen fotbal," doplnil útočník Klaas-Jan Huntelaar, který v roce 2009 oblékal dres "Bílého baletu".

Hosté vstupují do historicky prvního duelu se Schalke se šňůrou 26 soutěžních zápasů bez porážky. Velkou vzpruhou pro ně bude i návrat Cristiana Ronalda, jenž nehrál poslední tři ligová utkání kvůli disciplinárnímu trestu. Portugalský kanonýr dal v základní skupině devět branek a stanovil rekord LM.

V tabulce střelců ztrácí nyní jeden zásah na vedoucího Zlatana Ibrahimovice z Paris St. Germain. "Schalke je nebezpečný a dobře fyzicky vybavený tým, ale my soupeřům dovolujeme jen minimum gólových šancí a hrajeme dobře v útoku. Někteří naši hráči jsou ve skvělé formě," konstatoval brankář Realu Iker Casillas.


Drogbovo emotivní shledání

Drogba v Chelsea působil osm let a v roce 2012 mu pomohl neprestižnější evropskou soutěž vyhrát. V mnichovském finále proti domácímu Bayernu nejprve v závěru vyrovnal a v rozstřelu proměnil i rozhodující penaltu. "Chelsea bude mít vždy zvláštní místo v mém srdci i životě. Jsem emotivní člověk a bude to pro mě těžké, ale musím být profesionál a respektovat svůj současný dres," prohlásil pětatřicetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny.

Na bývalého spoluhráče se těší i brankář lídra anglické ligy Petr Čech. "Bude to příjemné a pikantní souboj pro něj, pro nás, pro trenéra Mourinha i pro naše fanoušky, kteří Drogbu milovali, protože v Chelsea zanechal velkou stopu. Byl řadu let strašně důležitým hráčem a lidi samozřejmě nezapomínají," řekl český reprezentační brankář. "Člověk jde na hřiště s tím, že chce vyhrát, a kamarád musí být na 90 minut nepřítelem. Po zápase už je zase přítel a podáte si ruce. Didier je kamarád, ale chci ho porazit," doplnil reprezentační gólman.

Poslední vzájemný zápas v roce 1999 vyhrála Chelsea v Istanbulu ještě bez Čecha jednoznačně 5:0. "Bude to pro mě premiéra, nikdy jsem s nimi nehrál. Naše role je pořád stejná, favoritem budeme skoro v každém zápase, to se měnit nebude. Vím, že to nebude snadné. Oni mají hodně zkušené mužstvo, dobře poskládané," upozornil jednatřicetiletý brankář. Na soupisce Chelsea pro LM je i jeho český kolega Tomáš Kalas. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články