Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Souboj titánů v osmifinále LM: Citizens přivítají Barcelonu

Londýn - Po dvouměsíční přestávce se dnes znovu rozbíhá fotbalová Liga mistrů. Osmifinálové souboje hned na úvod nabízejí střetnutí favoritů Manchesteru City a Barcelony. Druhý úterní duel obstarají Leverkusen a Paris St. Germain. Citizens sice vlastní miliardáři, do vyřazovací fáze soutěže šampionů však klub postoupil vůbec poprvé a v cestě mu stojí Barcelona, která naposledy osmifinále nezvládla v roce 2007 s Liverpoolem. Od té doby patří mezi nejúspěšnější týmy Evropy. On-line přenos ze zápasu Manchester City - FC Barcelona čtěte od 20:45 na našem portálu.

Hráči Manchesteru City na tréninku
zdroj: AP autor: Jon Super

Hráči City v této sezoně porazili poslední dva vítěze Ligy mistrů Chelsea i Bayern a touží po skalpu Barcelony. "Těžko říct, jestli je Barcelona tak silná jako před třemi roky, protože tehdy nasadila velmi vysokou laťku. Každopádně je to velmi silný protivník, ale my máme také kvalitu, abychom ji mohli porazit," uvedl španělský záložník City Jesús Navas.

"Naši fanoušci si zaslouží vítězství proti takovému velkoklubu. Chceme ukázat, jak se náš tým zlepšuje, a duel s nejlepším týmem na světě je k tomu skvělá příležitost," prohlásil záložník City Yaya Touré, který tři roky své kariéry strávil právě v Barceloně.

Uzdravený Neymar

Manchester již bude moci nasadit uzdraveného Samira Nasriho, mimo hru však zřejmě stále zůstane nejlepší střelec Sergio Agüero. Hrát nemůže ani potrestaný James Milner. Barceloně se uzdravil útočník Neymar, ale nejistý je start tvůrce hry Xaviho.

Rovněž půjde o duel dvou nejofenzivnějších týmů této sezony. Manchester dal zatím ve všech soutěžích 117 gólů, Barcelona 108. Katalánce může těšit, že i po zranění zůstal ve střelecké formě Lionel Messi, který o víkendu zaznamenal další dva góly a už je třetím nejlepším kanonýrem v historii La Ligy. Celkem už dal za Barcelonu 337 branek.

Útočník Barcelony Pedro Rodríguez:

"Oba týmy jsou velmi silné a bude to vyrovnaný souboj. Nám pomohla sobotní výhra 6:0 nad Vallecanem, protože to byl jeden z nejlepších výkonů v této sezoně a zvedli jsme si sebevědomí."

Fotbalisté Leverkusenu se pokusí proti PSG navázat na nejúspěšnější sezonu z roku 2002, kdy došli až do finále. Od té doby marně čekají na to, aby znovu prošli přes osmifinálové síto. Letos jim v cestě stojí silný pařížský celek i nepřesvědčivá jarní forma, když z pěti zápasů tři prohráli včetně pohárového duelu s druholigovým Kaiserslauternem.

"Nemáme co ztratit, protože hrajeme proti jednomu z pěti nejlepších týmů na světě. Favoritem je PSG, my můžeme jen překvapit," prohlásil sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler.

Klíčem pro obranu Leverkusenu bude pokrytí kanonýra soupeře Zlatana Ibrahimoviče, který je s osmi góly druhým nejlepším střelcem soutěže za Cristianem Ronaldem z Realu Madrid. Zvláště když druhou ofenzivní hvězdu lídra francouzské ligy Edinsona Cavaniho vyřadilo ze hry zranění.

"Pro nás má tento zápas velký význam, protože by postup potvrdil, že náš projekt jde správným směrem. Dva roky tu budujeme úspěšný tým a druhý postup do čtvrtfinále za sebou by byl pro nás velkou vzpruhou," prohlásil Ibrahimovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články