Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Arsenal chce uhájit neporazitelnost proti Dortmundu

Praha - Dva velké šlágry nabízí dnešní program 3. kola základních skupin Ligy mistrů. Rozjetý Arsenal v kádru s Tomášem Rosickým přivítá finalistu minulého ročníku Dortmund, na San Siru zase dojde ve třetí sezoně za sebou k souboji tradičních rivalů AC Milán a Barcelony. Chelsea se představí na hřišti Schalke 04 a německého soupeře může bodově dotáhnout v čele tabulky. Utkání Arsenal - Dortmund můžete sledovat od 20:45 v podrobném on-line přenosu na našem webu.

Utkání Dortmund - Arsenal
zdroj: AP autor: Martin Meissner

Bitvu dvou týmů s vyhlášenou ofenzivou uvidí fanoušci v Londýně. Arsenal rozehrál sezonu nejlépe za poslední roky a už dvanáct soutěžních utkání drží neporazitelnost. Vede Premier League, vyhrál oba dosavadní zápasy Ligy mistrů, ale teprve duely s finalistou minulého ročníku Dortmundem budou podle trenéra Arséna Wengera opravdovým testem.

"Po těch zápasech budeme vědět, jak na tom přesně jsme. Je to strašně důležitý dvojzápas, protože třetí a čtvrtý duel skupiny většinou rozhodují. Mohl by to být klíč k našemu postupu," řekl Wenger, jehož tým usiluje o čtrnáctý postup za sebou mezi nejlepší šestnáctku soutěže.Výrazně mu k tomu může pomoci letní posila v podobě německého reprezentanta Mesuta Özila.

Utkání AC Milán - Barcelona
zdroj: AP autor: Luca Bruno

AC Milán a Barcelona se v posledních dvou sezonách utkaly hned šestkrát a výrazně navrch měl katalánský klub. Italského soka vyřadil ve čtvrtfinále předminulé sezony i v jarním osmifinále a předloni skončil před ním také v základní skupině. Milánští dosáhli na jediné vítězství v úvodním osmifinálovém duelu, v odvetě na Nou Campu je ale Barcelona smetla po výsledku 4:0.

I dnes jsou úřadující španělští šampioni výrazným favoritem. O víkendu sice ztratili první body po remíze 0:0 na hřišti Osasuny, ale přesto vedou tabulku, zatímco AC Milán se v Serii A krčí až na osmém místě se ztrátou 13 bodů na čelo.

Sport
zdroj: ČT4

"Rossoneri" navíc kosí zranění. Na seznamu marodů figurují brankář Abbiati, obránci Bonera s De Scigliem i útočné hvězdy El Shaarawy, Balotelli a Pazzini. Naopak do sestavy Barcelony se o víkendu vrátil uzdravený nejlepší hráč světa Messi.

Chelsea v minulém kole dokázala na horké půdě Steauy Bukurešť odčinit úvodní domácí kolaps s Basilejí, a pokud vyhraje další venkovní zápas na hřišti Schalke, srovná s ním bodově krok v čele tabulky. Šest bodů může mít i Basilej, když zvítězí v Bukurešti. "Schalke hraje gólově atraktivní fotbal. Dopředu jsou hodně nebezpeční, ale na druhou stranu taky v Bundeslize dostávají dost gólů," řekl gólman Petr Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea se připravuje na Schalke

Skupina E: Steaua Bukurešť - Basilej, Schalke 04 - Chelsea.

Skupina F: Arsenal - Dortmund, Marseille - Neapol.

Skupina G: FC Porto - Petrohrad, Austria Vídeň - Atlético Madrid.

Skupina H: AC Milán - FC Barcelona, Celtic Glasgow - Ajax Amsterodam.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články