Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrba: Takové chyby dělat nemůžeme

Petrohrad - Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba zůstává i po porážce 2:3 s CSKA Moskva optimistou a stále věří, že jeho tým má šanci vybojovat ve skupině D Ligy mistrů třetí příčku. Ruský celek je totiž podle něj v prosincové domácí odvetě porazitelný, proto věří, že dnešní gól Marka Bakoše v závěru bude mít v konečném účtování ještě důležitou roli.

"Chtěli jsme bodovat, proto jsem zklamaný. CSKA má o tři body více a už to bude komplikované. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale věřím, že je pak doma porazíme a že ta dnešní druhá branka bude ještě hodně důležitá," řekl Vrba. "Věřím, že jsme schopni to zvládnout a že se o to třetí místo ještě popereme," dodal.

Porážku podle něj zapříčinily především hrubé individuální chyby, které soupeř kvalit CSKA nekompromisně trestal. "Rozhodně to byl zápas, ve kterém jsme mohli uhrát lepší výsledek. Ale pokud chceme uspět, nesmíme dělat takové chyby," konstatoval Vrba. Po první brance kritizoval Marka Bakoše za ztrátu míče a Romana Hubníka za to, že si nechal utéct přihrávajícího Ahmeda Musu. "Při druhé brance máme míč pod kontrolou, ale Tomáš Hořava ho ztratí a je z toho brejk a druhý gól, který zápas rozhodl," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenéra Vrby po utkání CSKA - Plzeň

Vrcholem pak byl třetí inkasovaný gól, který si Plzeň dala sama, když brankář Matúš Kozáčik nezachytil přihrávku od spoluhráče Radima Řezníka. "Druhý poločas už byl kombinačně lepší, ale dostali jsme třetí gól, který patří do pořadu televize Nova Borec na konec. Byl hodně laciný a takový v Lize mistrů často neuvidíme," řekl Vrba. Pranýřovat Kozáčika kvůli tomu ale prý nebude. "Stalo se, bohužel v nejnevhodnější dobu. Je to hrubá chyba, ale stejně bych se mohl zlobit na Hubníka či Bakoše. Všichni si musíme uvědomit, že takové chyby dělat nesmíme, protože to rozhoduje o úspěchu a neúspěchu," dodal plzeňský kouč.

I přes porážku prý plzeňští fotbalisté ukázali svou kvalitu, především ve hře dopředu. "Dokázali jsme být vyrovnaným soupeřem týmu, který si může dovolit přivést velmi dobré fotbalisty. Ukázali jsme, že jsme venku silní, ale škoda, že jsme v defenzivě nebyli tak kvalitní jako v minulých zápasech," poznamenal Vrba.

Očekává, že jeho tým bude předvádět lepší výkony, až bude moci nasadit i zraněné obránce Davida Limberského a Mariána Čišovského a až si tým "sedne" po odchodu Vladimíra Daridy. "Obranu jsme látali, což se projevilo. Je to o zvycích a mužstvo si musí zase sednout. Musíme být trpěliví. Dnes se ukázalo, že ta kvalita v týmu je. Doufám, že to bude ještě lepší," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články