Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Málaga ve výborném zápase remizovala s Dortmundem 0:0

Málaga - Skóre často nevypovídá o povaze zápasu a přesně to byl i případ prvního čtvrtfinálového střetnutí mezi Málagou a Dortmundem. Domácí s Borussií sice remizovali 0:0, oba celky však sehrály velmi kvalitní utkání a měly šance strhnout stav zápasu na svou stranu. 

Marco Reus v dresu Dortmundu
zdroj: Getty Images

Málaga tak i proti Dortmundu potvrdila, že doma góly nedostává. Nebylo to však alespoň v prvním poločase ani tak jejich kvalitní defenzivou, jako spíše trápením Borussie v koncovce. Velkou šanci zahodil zejména polský kanonýr Robert Lewandowski, který se po zpětné přihrávce ocitl zcela sám na značce pokutového kopu, ale ukopl se a střelu poslal hodně vedle.

Největší dvě šance však na svých kopačkách měl Mario Götze - samostatný nájezd na Caballera po prodloužení Lewandovského však nedokázal proměnit. A nedlouho poté znovu po výborném pasu od polského útočníka nedokázal zblízka gólmana Málagy překonat.

Málaga - Borussia Dortmund 0:0

Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Weligton, Antuněs, Iturra - Grosskreutz. Diváci: 28.963.

Málaga: Caballero - Gamez, Weligton, Demichelis, Antuněs - Toulalan, Iturra - Joaquín, Julio Baptista (76. Santa Cruz), Isco (87. Duda) - Saviola (67. Portillo). Trenér: Pellegrini.
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl (80. Bender) - Grosskreutz, Götze (90.+2 Kirch), Reus (69. Schieber) - Lewandowski. Trenér: Kloop.

Málaga se do opravdu vyložené šance nedostala, přesto si však vyprodukovala dobré příležitosti. Tou nejlepší byla nebezpečná hlavička Baptisty z rohového kopu, kterou jen s potížemi likvidoval Weidenfeller. V druhém poločase si již oba týmy hlídaly své pozice a nesnažily se příliš riskovat. Málaga tak již nedostala gól už v desátém z posledních 13 duelů na domácím hřišti v evropských pohárech, v této sezoně Ligy mistrů udržela nulu posedmé. Naopak Dortmund poprvé vyšel střelecky naprázdno.

"S remízou 0:0 mohu žít, protože to byl dobrý zápas, jen měly oba týmy smůlu v koncovce. V odvetě to musí být z naší strany přesnější, ale bude to ještě hodně těžký souboj," řekl trenér Dortmundu Jürgen Kloop.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články