Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Hráčům chybí sebedůvěra, zoufá si Wenger. Kritika ale míří na trenéra Arsenalu

Londýn  Arsene Wenger sedí na lavičce londýnského Arsenalu již šestnáctou sezonu a s klubem zažil lepší i horší časy. Nikdy snad ale nebyla kritika snášející se na jeho hlavu tak silná jako v těchto dnech. Z Ligového poháru už je Arsenal dávno venku, v sobotu po porážce s Blackburnem vypadl i z FA Cupu a v lize ztrácí na vedoucí Manchester United 21 bodů. Nyní navíc přišla ostudná porážka v Lize mistrů na domácím hřišti od Bayernu Mnichov a za své tak vzala poslední naděje fanoušků Arsenalu – i když trochu utopická – na zisk trofeje ještě v letošní sezoně.

Arsene Wenger
zdroj: Getty Images

Na vítězství v jakékoliv soutěži čeká Arsenal už osm let. Co ale muselo být v úterý pro mnohé fanoušky ještě horší než zjištění, že se radovat nebudou ani letos, byl rozdíl v herním projevu mezi londýnským klubem a jeho bavorským soupeřem. "Strašlivá obrana, chybějící lídr (s výjimkou skvělého Jacka Wilshera), a tým bez útočníka. Což se ale dalo očekávat. Když fanoušci tohle viděli proti Bradfordu a Blackburnu, není žádným překvapením, že tytéž slabosti dokázali odhalit i hráči Bayernu," napsal v komentáři pro britské Timesy Matt Dickinson.

Že Arsenal již není tím týmem, kterým býval za časů Henryho nebo Fabregase, si všímá i David Hytner z Guardianu. "Tohle byl večer Bayernu. Mnichovští byli na Arsenal příliš dobří. Jen aby to samé neplatilo i pro Wilshera," naráží Hytner na fakt, že Arsenal v posledních letech opouští jeden výjimečný hráč za druhým.

Mohou za to nervy

I Arsene Wenger si je vědom, že souboj s Bayernem je už s největší pravděpodobností rozhodnutý a jeho Arsenal v současném složení asi není schopen mnichovskému klubu konkurovat. "Pojďme si přiznat pravdu: Bude to extrémně složité proti týmu takových kvalit," glosoval postupové šance Arsenalu Wenger po utkání.

"Velkou roli hráli nervy," omlouval své svěřence trenér. "S výsledky přichází sebedůvěra. To je začarovaný kruh. Hráči do toho dali všechno, ale stáli proti týmu, kterému v posledních šesti měsících vyšlo úplně všechno. Všichni hráči si věří. Naše situaci nyní je dosti odlišná, to se ale může během tří týdnů otočit," věří trenér Arsenalu.

"Máme před sebou dvě bitvy. Kvalifikovat se do příštího ročníku Ligy mistrů je možná ta lehčí z nich, ale i v Mnichově se pokusíme zabojovat a všechno změnit," burcuje své svěřence Wenger. Mnozí příznivci se však čím dál tím více obávají, že problémem současného Arsenalu je především sám dlouholetý manažer týmu. Kádr každoročně opouštějí největší opory a adekvátní náhrada obvykle nepřichází. Wenger však stále má důvěru vedení londýnského klubu a proslýchá se, že před nadcházející sezonou by měl dostat 70 milionů liber na nákup posil první třídy. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů: Arsenal - Bayern Mnichov
Zdroj
ČT sport, BBC, Guardian, Times

Hlavní zprávy

Nejčtenější články