Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ajax jsme rozdrtili i s náhradníky, raduje se Mourinho

Madrid - Trenéra Realu Madrid Josého Mourinha potěšilo, jak se v úterním závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Ajaxu Amsterodam ukázali hráči, kteří obvykle nenastupují. "Bílému baletu" sice ani výhra 4:1 nemohla pomoci k posunu na první místo, jeho kouč ale považuje postup z druhé příčky ve skupině "smrti" za dobrý výsledek. Věří, že v jarním osmifinále může Real vyřadit kohokoliv, záložník Luka Modrič dokonce vidí svůj tým jako favorita celé soutěže.

"Samozřejmě jsme chtěli skončit první ve skupině. To se nepovedlo, ale cíl v podobě postupu jsme splnili," konstatoval Mourinho po úterní výhře nad Ajaxem. "Za posledních osmnáct zápasů jsme v Lize mistrů prohráli jediný, vloni jsme překonali rekord v počtu bodů ve skupině a teď jsme skončili druzí ve skupině smrti, kde anglický mistr nepostoupil ani do Evropské ligy. Myslím, že to není špatné," uvedl Mourinho.

V úterý dal šanci hráčům, kteří tolik nenastupují. Oproti víkendovému ligovému šlágru s Atlétikem Madrid udělal hned sedm změn v základní sestavě a v průběhu zápasu poslal na hřišti i debutanta Josého Rodrígueze. Ten se v sedmnácti letech a jedenácti měsících stal nejmladším hráčem Realu, který kdy nastoupil v Lize mistrů. Rekord dosud držel kanonýr Raúl.

"Je to další chlapec, který se nám opravdu herně líbí. Rozvíjí se a je skvělé, že v sedmnácti letech ho bez obav můžete nasadit do Ligy mistrů, La Ligy nebo poháru," pochvaloval si Mourinho, jemuž udělali radost i další hráči, kteří většinou začínají zápasy na lavičce.

Dvěma góly se blýskl José Callejón, trefil se i Kaká. S 28 góly se stal historicky nejlepším brazilským střelcem Ligy mistrů. "Dát 28 gólů v Lize mistrů je opravdu dost. Toho dnešního si cením o to víc, že jsem měl kapitánskou pásku, což mi vždy přináší štěstí," liboval si Kaká.

(http://www.myspace.com/597586951)Mourinho pochválil i záložníka Modriče, který má podle něj potenciál na to, aby hrál od začátku. "Jsem tu tři měsíce a jsem spokojený s tím, jak se zlepšuji," uvedl Modrič. Věří, že Real dojde v Lize mistrů daleko. "Pokud budeme hrát tak, jak umíme, budeme v osmifinále favoritem na postup. Myslím, že jsme favoritem na celkovou výhru v Lize mistrů," dodal sebevědomě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články