Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nepořádek bez Messiho. Argentina v kvalifikaci MS jen remizovala a je až pátá

Lima/Natal (Brazílie) - Zraněný Lionel Messi argentinské reprezentaci pořádně chybí při jihoamerické kvalifikaci na světový šampionát. Modrobílí po remíze s Venezuelou dělili body i v Peru po výsledku 2:2 a v tabulce se propadli až na páté místo, které nezajišťuje přímý postup. Naopak Brazílie si v domácím utkání zastřílela, Bolívii porazila 5:0. Jubilejní 300. brankou v profesionální kariéře k vítězství pomohl útočník Barcelony Neymar.

Souboj Argentiny s Peru
zdroj: Reuters autor: MARIANA BAZO

Argentinský útok příliš nezáří. Zatímco tabulce střelců vévodí se sedmi góly Edison Cavani z Uruguaye, nejlepší argentinští střelci Mercado a Messi se trefili pouze dvakrát a patří jim až 15. příčka. 

Messiho góly byly nicméně důležité. Proměněnou penaltou pojistil vítězství nad Bolívií a jedinou brankou zápasu rozhodl utkání se silnou Uruguayí. Předtím se ještě asistencí podílel na obratu proti Chile, a týmu tak vybojoval 9 drahocenných bodů.

Poté se však zranil, což se na hře Argentiny výrazně projevilo. Dva zápasy, ve kterých hvězdný hráč Barcelony absentoval, La Albiceleste pouze zremizovala. Nejprve přišla remíza 2:2 s Venezuelou a stejným výsledkem dopadl i střet s Peru. Argentinu poslal do vedení Mori, po vyrovnání z kopačky Guerrera se trefil Higuaín. Tříbodové naděje zhatila penalta z 84. minuty, kterou proměnil Peruánec Cueva. 

Brazilci potěšili fanoušky na stadionu v Natalu čtyřmi trefami už v prvním poločase. Kanonádu načal Neymar v 11. minutě a vstřelil svůj 49. gól v reprezentaci. V historickém pořadí nejlepších střelců Brazílie se dostal na čtvrté místo před Zica. Před čtyřiadvacetiletým kanonýrem Barcelony jsou Romário (55), Ronaldo (62) a legenda Pelé (77).

Neymar ale zápas nedohrál. V 65. minutě po ráně loktem od bolivijského hráče musel střídat s krvácející ránou na čele. Navíc předtím dostal třetí žlutou kartu, takže vynechá úterní duel s Venezuelou.

Vedení v tabulce jihoamerické kvalifikace uhájila Uruguay vítězstvím 3:0 nad Venezuelou, Brazilci mají o bod méně. Zbývající místa zaručující přímý postup na MS 2018 v Rusku drží Ekvádor a Kolumbie. Argentina je pátá kvůli horšímu skóre, z páté příčky se postupuje do baráže.

Až sedmí jsou vítězové letošní Copy América Chilané, kteří ve čtvrtek prohráli 0:3 v Ekvádoru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články