Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jarolím povolal další tři hráče, tým doplní Zmrhal, Droppa a Škoda

Praha - Česká fotbalová reprezentace se v Praze sešla před zápasy kvalifikace mistrovství světa v Německu a s Ázerbájdžánem. Drobné problémy měli Martin Frýdek a Filip Novák, jejich start by to ale nemělo ovlivnit. Trenér Karel Jarolím oznámil tři další české posily, k týmu se připojí Jaromír Zmrhal, Lukáš Droppa a Milan Škoda.

Karel Jarolím
zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Posledními třemi hráči, kteří doplnili reprezentační nominaci před říjnovým kvalifikačním dvojzápasem proti Německu a Ázerbájdžánu, jsou Jaromír Zmrhal s Milanem Škodou ze Slavie Praha a Lukáš Droppa z ruského klubu Tom Tomsk. Univerzál Zmrhal se záložníkem Droppou jsou do reprezentačního týmu pozváni vůbec poprvé v kariéře, útočník Škoda byl od loňska v nominacích pravidelně.

"Zmrhal s Droppou se k týmu připojí během úterý. U Milana Škody čekáme pouze na vývoj jeho zdravotního stavu. V úterý dopoledne by ještě v klubu měl absolvovat trénink, a pokud bude v pořádku, následně se také připojí k reprezentaci," uvedl manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Jarolím povolal do českého týmu další tři hráče

"Drobný problém měl Martin Frýdek, možná trošku Filip Novák. Ale nemělo by to být nic zásadního, co by mělo ovlivnit to, že by v nominaci třeba nezůstali," řekl Jarolím. Zdravotní potíže má stále i  kapitán Tomáš Rosický, jenž ještě neoznámil, zda bude v reprezentaci pokračovat.

Naopak se do týmu vrátili záložník Milan Petržela a uzdravený stoper Tomáš Sivok, v mužstvu je i útočník jednadvacítky Patrik Schick ze Sampdorie Janov. Jarolímův tým v září při jeho soutěžní premiéře na lavičce reprezentace remizoval v úvodním utkání světové kvalifikace se Severním Irskem 0:0.

V druhém duelu skupiny se v sobotu 8. října představí Češi v Hamburku na půdě úřadujících světových šampionů Němců a o tři dny později v Ostravě-Vítkovicích přivítají Ázerbájdžán."Každý z těch zápasů bude mít úplně jiný charakter. Německo je obrovská výzva. Tam můžeme příjemně překvapit a byl bych rád, kdyby se tak stalo. Ázerbájdžán bude pravděpodobně o dobývání soupeřovy obrany," řekl Jarolím. Jeho svěřence čeká vpodvečer trénink, který byl ze Strahova přesunut na hřiště vedle smíchovského hotelu, kde tým bydlí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články