Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Náš splněný sen, říká Michal Sadílek za oba bratry o společné nominaci

Michal Sadílek je v nominaci fotbalové reprezentace na dva červnové zápasy poprvé i s bratrem Lukášem. Záložník nizozemského Twente Enschede se těší, až na sebe při trénincích budou se starším sourozencem pokřikovat, a doufá, že spolu nastoupí i na hřišti.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý odtajnil nominaci na Faerské ostrovy a Černou Horu

"Je to splněný sen nás obou. Naše přání je, abychom spolu ukončili kariéru na Slovácku, což je veřejně známé. Že se ale teď můžeme potkat v reprezentaci, je o to sladší, možná si s lvíčkem na dresu zahrajeme spolu. Bylo by to krásné a moc se těším, až na sebe na tréninku budeme hulákat a zažijeme to spolu," řekl Sadílek v rozhovoru pro FAČR.

Bratrská dvojice spolu v reprezentaci naposledy nastoupila v roce 2011, kdy na přípravném turnaji proti Japonsku hráli Roman a Michal Hubníkové. Teď na ně mohou navázat sourozenci Sadílkové. Sedmadvacetiletý Lukáš ze Sparty, s níž oslavil v květnu titul, byl poprvé v nominaci v březnu, byť zatím start nemá, o tři roky mladší Michal se do národního celku vrací po zranění.

"Jednou už to bylo na spadnutí, když brácha byl pod trenérem Lavičkou v jednadvacítce na přípravném kempu. Řešilo se, že bych tam možná jel také, ale protože jsme měli povinnost v devatenáctce, tak to nedopadlo. Neprobírali jsme to, fakt se na to ohromně těším. Bude to pro nás úplně nová věc. Abych řekl popravdě, ještě jsem si to nepředstavoval. Moc si přeju, aby se to stalo," uvedl Sadílek.

Bratrovi o společné nominaci předem neřekl. "Nechávám si to pro sebe. Čekám na to, až se to brácha dozví. V momentě, kdy rozhovor děláme, o tom neví. Ví o tom jenom moje přítelkyně, která je v Nizozemsku se mnou, a Venca Černý. Včera jsme hráli padel a volal nám zrovna trenér (Jaroslav Šilhavý) a sdělil nám, že jsme v nominaci. Jinak z mých blízkých to ještě nikdo neví," prozradil bývalý hráč Eindhovenu či Liberce.

Za národní tým si připsal už 14 startů, kvůli zranění ale za něj naposledy nastoupil před rokem. "Těším se hrozně moc. Už jsem byl kluky navštívit na hotelu na listopadovém srazu. Na zápase s Polskem jsem byl osobně, po zápase jsem byl v kabině. Hrozně moc se těším, protože reprezentace je to nejvíc a všichni jsou mí dobří kamarádi. Hrozně se těším na to, až ty zážitky prožijeme spolu," mínil Sadílek.

Čechy nejprve čeká 17. června na Faerských ostrovech utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024, o tři dny později se představí v přípravném duelu v Černé Hoře.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články