Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šilhavý chystá na Bulhary několik změn. Lehkomyslně ale k duelu nepřistoupíme, hlásí

Do posledního zápasu kvalifikace mistrovství Evropy mohou jít čeští fotbalisté v naprostém klidu, jelikož postup na šampionát už mají jistý. Kouč Jaroslav Šilhavý však zápas v Bulharsku rozhodně nechce podcenit a o lehkovážném přístupu vůbec neuvažuje. Přiznal také, že v sestavě oproti střetnutí s Kosovem udělá změny. Konkrétní nebyl. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz v neděli od 17:30.

"Určitě to nebude jednoduché po tom výsledku, kterého jsme dosáhli. Je to poměrně krátká doba, navíc se bude hrát před prázdným stadionem. Postoupili jsme na Euro, ale rozhodně k tomu nechceme přistoupit lehkomyslně," řekl Šilhavý.

"Jak to vnímám, i hráči si to uvědomují, že je to kvalifikace. Věřím, že k tomu tak i přistoupí na 100 procent jako profíci. Jakékoliv utkání v reprezentačním dresu je nesmírně důležité. Když nejde o body, jde o prestiž. Věřím, že předvedeme dobrý fotbal s dobrým výsledkem," dodal kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý chystá na Bulhary změny v sestavě. Konkrétní ale být nechtěl

Oproti čtvrtečnímu utkání s Kosovem pozmění zahajovací jedenáctku, premiérový start by si mohl připsat brankář Ondřej Kolář. "Sestava nebude stejná jako v Plzni, nějaké změny nastanou. Ale nechci to odhalovat jmenovitě, jestli bude hrát nebo chytat ten nebo ten. Ještě to ani hráči nevědí," podotkl Šilhavý.

Nebere jako varování říjnovou domácí porážku 2:3 se Severním Irskem v přípravném utkání, v němž udělal celou řadu změn oproti předchozímu vítěznému duelu evropské kvalifikace s Anglií. "Nedá se říct, že bych se z toho nějak poučil. My jsme to tak chtěli udělat, udělali jsme to a viděli jsme výsledek. O tom už jsme mluvili," řekl Šilhavý.

Není rád, že se bude v Sofii hrát před prázdným hledištěm. "Nebude to jednoduché, málokdy se to stává. Víceméně je to v přípravných utkáních v zimě nebo v létě, když jste někde v zahraničí. Jsem sám zvědavý, jak to bude vypadat. Pro fotbal to není dobré, fotbal se hraje pro diváky. Hráči ten kontakt s diváky potřebují. Ale musíme se s tím vyrovnat," konstatoval Šilhavý.

Bulharsko už 12 utkání po sobě nevyhrálo a po říjnovém debaklu 0:6 s Anglií převzal mužstvo nový kouč Georgi Dermendžiev. "K soupeři máme velký respekt, nikoho nepodceňujeme. Bulharsko dlouho nevyhrálo, mají obrovskou motivaci se předvést i před novým trenérem. Ale já věřím, že naši hráči budou mít také velkou motivaci v zápase zvítězit," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články