Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Joe nic neudělal, bylo špatně, že jste na něj pískali, vzkázal Sterling fanouškům a zastal se Gomeze

Už se zdálo, že je tato kauza uzavřena. Jenže spor na reprezentačním srazu Anglie mezi Raheemem Sterlingem a Joe Gomezem znovu rozdmýchali fanoušci Albionu. Na Gomeze při čtvrtečním zápase kvalifikace mistrovství Evropy s Černou Horou pískali. V témže utkání se blýskl hattrickem Harry Kane a překonal střelce Alana Shearera.

Obránce anglické reprezentace Joe Gomez
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens autor: Paul Marriott

Konflikt na pondělním srazu byl pro oba hráče dohrou hádky ze závěru nedělního šlágru anglické ligy, ve kterém Liverpool nad Manchesterem City vyhrál 3:1. Trenér Gareth Southgate se proto po poradě se staršími hráči rozhodl autora osmi kvalifikačních branek Sterlinga nenominovat k zápasu s Černou Horou.

Sterling sice zůstal s týmem, ale přišel o výhru 7:0, kterou si Anglie zajistila postup na šampionát a navíc stylově oslavila 1000. reprezentační zápas. Koučovo rozhodnutí se však nelíbilo fanouškům, kteří proto při utkání ve Wembley na Gomeze pískali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Černá Hora

"Už jsem se k tomu nechtěl vracet, ale musím. Bylo velmi nepříjemné sledovat, jak pískáte na spoluhráče kvůli něčemu, co byla moje chyba," napsal Sterling na sociální síti Twitter. "Joe nic neudělal a je špatné pískat na někoho, kdo je skromný, tvrdě pracuje. Všechno je moje vina a trest jsem za to přijal," přidal.

Chování příznivců se nelíbilo ani Southgateovi. "Na žádného anglického reprezentanta by se nemělo pískat. Jsme jeden tým a Joe neudělal nic špatného. Myslel jsem, že jsem to už v průběhu týdne jasně řekl. On i Raheem jsou kamarádi, stejně jako všichni v týmu a nechci, aby se s nimi takhle zacházelo," dodal.

Kane sklidil chválu, v historické tabulce za sebe odsunul Shearera

Útočník Tottenhamu Kane se díky kanonádě proti Černohorcům s 31 góly ve 44 zápasech posunul na šesté místo v pořadí anglických střelců.

Za sebe odsunul Alana Shearera, který na 30 branek potřeboval 63 zápasů. Na prvním místě je s 53 zásahy Wayne Rooney. "Všichni víme, že Alan Shearer byl fantastický střelec. Je to pěkný milník, ale snad ještě nějaké góly přijdou," řekl šestadvacetiletý Kane.

"Je to neuvěřitelný střelec, navíc se umí zapojit i do rozehrávky," pochválil kapitána trenér anglického týmu Gareth Southgate. "Takže nejen že je vůdce a nebezpečný útočník, ale dokáže také dostat do šancí ostatní. Není sobec, ale když je v šanci, tak je nekompromisní," prohlásil kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články