Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bulhaři mají nového trenéra. Proti Česku je povede Dermendžiev

Bulharsko našlo nového trenéra. Do listopadových duelů kvalifikace mistrovství Evropy, v němž narazí i na Česko, tým povede Georgi Dermendžiev. Informoval o tom viceprezident národního svazu Jordan Lečkov s tím, že nový kouč podepíše smlouvu v úterý.

Georgi Dermendžiev
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Čtyřiašedesátiletý Dermendžiev nahradí Krasimira Balakova, jenž odstoupil po nedávném debaklu 0:6 s Anglií. Utkání v Sofii provázelo rasistické chování bulharských fanoušků, kvůli kterému byl duel dvakrát přerušen a hrozilo i jeho předčasné ukončení.

Dermendžiev naposledy vedl Levski Sofia, kde však v dubnu skončil. Za sebou má také působení v Razgradu, se kterým v letech 2015 až 2017 získal tři tituly za sebou a v roce 2014 s Ludogorcem vybojoval první bulharské vítězství v základní skupině Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Bulharsko

S Razgradem také v sezoně 2016/2017 vyřadil v závěrečném play-off o účast v základní skupině Ligy mistrů Viktorii Plzeň. Další souboj s českým týmem čeká Dermendžieva 17. listopadu, kdy Bulharsko v Sofii sehraje poslední zápas kvalifikace proti české reprezentaci.

Bulhaři jsou už teď bez šance na přímý postup na Euro, protože v tabulce skupiny A jsou s bilancí tří remíz a čtyř porážek poslední. Český tým v kvalifikaci čekají ještě dva zápasy. Tři dny před zápasem v Sofii přivítá na stadionu v Plzni Kosovo, a pokud zvítězí, zajistí si výběr trenéra Jaroslava Šilhavého účast na šampionátu.

"Bulharsko není jediný tým, který prohrává zápasy. Důležité je tvrdě pracovat a udělat všechno pro to, abychom se zlepšili," uvedl Dermendžiev. "Navíc bez ohledu na poslední výsledky vidím jiskřičku naděje. A jsem přesvědčený, že máme šanci se probojovat na velký turnaj. To je také náš cíl," dodal.

Bulharsko si naposledy mezi elitou na mezinárodní scéně zahrálo v roce 2004 na mistrovství Evropy v Portugalsku. "Vím, že situace není růžová. A nebude to snadné, ale budeme bojovat. Kdo se bojí, nesmí do lesa," přidal Dermendžiev.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články