Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Irsko vybojovalo v Bosně a Hercegovině remízu, unikla mu ale výhra

Zenica (Bosna a Hercegovina) - Dobrou pozici do odvety baráže o mistrovství Evropy si vybojovali irští fotbalisté. Svěřenci Martina O'Neilla remizovali v Bosně a Hercegovině 1:1, pět minut je ale dělilo od vítězství. Osm minut před koncem je do vedení dostal Robert Brady, o chvíli později ale srovnal Edin Džeko.

Radost Roberta Bradyho v irském dresu
zdroj: PA autor: Nick Potts

Do první vážnější šance se dostal v 22. minutě Ibiševič, míč však nasměroval pouze do boční sítě. Se Zukanovičovým pokusem si následně poradil brankář Randolph, který dostal v brance Irska prostor místo zraněného Givena. Kromě něj nemohli kvůli zdravotním problémům za hosty nastoupit Long, Meyler a Westwood, v irské sestavě chyběli také O'Shea a Walters kvůli kartám.

Domácí trenér Baždarevič nemohl postavit distancovaného Bešiče. Po změně stran se hra vyrovnala, zhoršila se také viditelnost vinou mlhy. V 82. minutě dostal hosty do vedení záložník Norwiche Brady. Irové ale náskok udrželi pouze tři minuty, než po Vranješově přihrávce vyrovnal Džeko, jenž je s osmi góly nejlepším střelcem bosenské reprezentace v kvalifikaci.

České reprezentaci by se hodil postup Irska, neboť by v tabulce koeficientů udržela pozici ve druhém koši. Zároveň svěřenci Pavla Vrby potřebují pomoc Slovinska, které v sobotu odehraje první zápas na půdě Ukrajiny. O dalších postupujících z baráže se rozhodne v duelech Švédsko - Dánsko a Maďarsko - Norsko.

Bosna a Hercegovina - Irsko 1:1 (0:0) Branky: 85. Džeko - 82. Brady. Rozhodčí: Brych (Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články