Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Konec jedné éry, už nepatříme ke špičce, přemítají nizozemská média

Amsterdam - Pro Oranjes je to kruté vystřízlivění. Jen před rokem vybojovali na mistrovství světa bronzové medaile, nyní jsou na pokraji nepostupu na Euro. Po porážce 0:3 v Turecku vážně hrozí, že Nizozemci budou poprvé od roku 1984 chybět na evropském šampionátu. Výběr Dannyho Blinda přitom nemá postup ve vlastních rukou a dostane se nejlépe do baráže.

Zklamaní nizozemští fotbalisté
zdroj: Reuters autor: Umit Bektas

Pro Nizozemsko jde o výrazný pád, vždyť loni skončilo na mistrovství světa třetí. "Už nepatříme ke špičce," napsal deník Aldemeen Dagblad. "Je to hrozné, ale týmu chybělo úplně všechno. Kvalita, fyzička, rychlost, týmový duch i odvaha," přidal list Volkskrant.

"Sami jsme si pod sebou podřezali větev," kritizoval svůj tým trenér Danny Blind, který jako první trenér v historii nizozemské reprezentace prohrál úvodní dva zápasy po nástupu k týmu. "O odstoupení ale nepřemýšlím. Udělali jsme hloupé chyby, ale šancí jsme měli dost. Víc než Turci," dodal.

"Možná nám chybělo štěstí nebo sebevědomí. Nechali jsme si dát dva laciné góly, za což mohla jen a pouze nedostatečná koncentrace," řekl záložník Wesley Sneijder. "Cítím se strašně, opravdu hrozně. Už to nemáme ve vlastních rukách," uvedl útočník Robin van Persie, který po zranění Arjena Robbena nastoupil s kapitánskou páskou.

Nizozemsko v posledních dvou říjnových kvalifikačních zápasech nastoupí proti Kazachstánu a poté se představí proti české reprezentaci. Zároveň ale musí Blindův tým doufat, že Turecko ztratí v duelech v Praze a doma s Islandem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Turecko - Nizozemsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články