Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Turkům bude proti Česku chybět elitní útočník Yilmaz

Istanbul – Trenér turecké fotbalové reprezentace Fatih Terim má plnou hlavu starostí. V nominaci na nadcházející zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Českem a v Lotyšsku musel udělat hned několik zásadních změn. Největším oslabením je absence nejlepšího střelce Buraka Yilmaza, kvůli zranění ale vypadli i další útočník Mustafa Pektemek, záložník Hakan Calhanoglu a obránci Ömer Toprak s Kaanem Ayhanem.

Burak Yilmaz
zdroj: AP

Terim místo nich povolal útočníka Adema Büyüka a zkušeného záložníka Hamita Altintopa z Galatasaraye Istanbul. Jednatřicetiletý rodák z německého Gelsenkirchenu a bývalý turecký kapitán naposledy nastoupil za národní mužstvo loni v srpnu.

Yilmaz byl s třinácti góly spolu s Ardou Turanem nejlepším střelcem aktuálního tureckého výběru a jasnou jedničkou do útoku. Kvůli zranění vypadl i jeho možný náhradník Pektemek, šanci tak zřejmě v základní sestavě dostane Umut Bulut.

Chybět bude i Toprak, který by ale stejně v prvním utkání proti Česku nemohl hrát, protože má trest za vyloučení v úvodním utkání kvalifikace na Islandu.

Už dříve vypadl z nominace zkušený brankář Volkan Demirel, mimo hru jsou kvůli zdravotním problémům i kapitán Emre Belözoglu a další gólman Onur Kivrak. Už tak oslabený tým mohou potkat další komplikace, protože svalové potíže mají i opory záložní řady Turan s Mehmetem Topalem. Oběma se věnují fyzioterapeuti.

Utkání mezi Tureckem a Českou republikou se hraje v pátek na stadionu Fenerbahce v Istanbulu. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 20:15.

Turecká nominace:

Brankáři: Volkan Babacan (Basaksehir), Mert Günok (Fenerbahce Istanbul), Tolga Zengin (Besiktas Istanbul).

Obránci: Osman Tarik Camdal, Semih Kaya (oba Galatasaray Istanbul), Gökhan Gönül, Caner Erkin (oba Fenerbahce Istanbul), Ersan Gülüm, Ismail Köybasi (oba Besiktas Istanbul), Ümit Kurt (Sivasspor).

Záložníci: Bilal Kisa, Güray Vural (oba Akhisar Belediye), Mehmet Topal (Fenerbahce Istanbul), Ozan Tufan (Bursaspor), Olcan Adin, Selcuk Inan, Hamit Altintop (všichni Galatasaray Istanbul), Gökhan Töre, Olcay Sahan, Oguzhan Özyakup (všichni Besiktas Istanbul), Arda Turan (Atlético Madrid/Šp.).

Útočníci: Umut Bulut (Galatasaray Istanbul), Adem Büyük (Kasimpasaspor), Muhammet Demir (Gaziantepspor).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články