Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Hráči mě ohromili, nezastíral trenér Islandu po výhře nad Tureckem

Reykjavík – Islanďané nacházeli po senzační výhře nad Tureckem v kvalifikaci na Euro 2016 jen samá superlativa. Seveřané podle útočníka Kolbeinna Sigthórssona v úterý podali dokonalý výkon, s čímž souhlasil i trenér Lars Lagerbäck.

Radost hráčů Islandu
zdroj: Isifa/AFP

"Byl to skvělý zápas od všech hráčů. Myslím, že jsme hráli dobře celých 90 minut," řekl Sigthórsson, který v 77. minutě uzavřel skóre na 3:0. "První poločas? Skvělý. Druhý poločas? Skálopevný s dostatkem šancí na to zvítězit větším rozdílem než 3:0. Celkově jsme podali dokonalý výkon," doplnil útočník Ajaxu Amsterodam.

Chválou nešetřil ani kouč Lagerbäck. "Hráči mě ohromili. Připravovali jsme se celý týden a první půle asi patřila k těm nejlepším za mého působení u týmu. Potom jsme po změně stran kontrolovali zápas a byli velmi efektivní. Jsem s hráči velmi spokojený," prohlásil švédský trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Island - Turecko

Vedle útoku ocenil také islandskou obranu. "Když hrajete proti individuálně vybavenému týmu, jaký má Turecko, je nejdůležitější věcí být dobře organizovaní v defenzivě a neprohrávat souboje jeden na jednoho. Pamatuju si, že soupeř měl jedinou gólovou šanci. Takže to je nejlepší věc, kterou můžete o svých hráčích říct," konstatoval Lagerbäck.

Na druhou stranu se snaží výhru a momentální vedení ve skupině A nepřeceňovat. "Stejně jsme začali i minulou kvalifikaci, když jsme doma porazili Norsko, a pak prohráli na Kypru. Hráči to uslyší a můžu slíbit, že nepojedeme do Lotyšska s myšlenkami, že už jsme vyhráli skupinu. Každý zápas je stejně důležitý," upozornil Lagerbäck.

"Musíme se koncentrovat, pracovat na naší hře a dál se zlepšovat. Po takovém perfektním utkání je těžké být ještě lepší, takže doufáme, že můžeme výkon na této úrovni alespoň zopakovat v dalším zápase," dodal Sigthórsson. Island je příštím domácím soupeřem českého mužstva, v Plzni se představí 16. listopadu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články