Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň rozstřílela Domažlice, Boleslav jen remizovala s Vyšehradem

Praha - Fotbalisté Plzně si na úvod přípravy zastříleli, když třetiligové Domažlice porazili 8:1. Po dvou gólech vstřelili Ondřej Vaněk a Jakub Hora, Lukáš Stratil přidal dokonce hattrick. "Byl to první přípravný zápas. Nechci dělat žádné závěry, nicméně utkání se nám povedlo a výsledek zcela odpovídá dění na hřišti. Ve druhém poločase jsme Domažlice vůbec k ničemu nepustili," řekl trenér Dušan Uhrin mladší. Naopak Mladá Boleslav jen remizovala 2:2 s divizním Vyšehradem.

Dušan Uhrin mladší
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Plzeň nastoupila bez reprezentantů, kteří s přípravou začnou až v pondělí, představily se však nové posily. Dařilo se Vaňkovi, který rychle srovnal po úvodním gólu Domažlic střelou z dálky. Následně dvěma góly rozhodl reprezentant do 21 let Stratil, který po změně stran završil hattrick. Podruhé v utkání se trefil i Vaněk, kterému na oba góly nahrál navrátilec z hostování František Rajtoral.

"Se startem v Plzni jsem spokojený, dát v prvním zápase dva góly je příjemné, ale to hlavní teprve přijde. Důležité bude, aby se mi takto dařilo i v první lize a v bojích o Evropskou ligu," řekl Vaněk, který do Plzně přišel z angažmá v tureckém Kayserisporu. Povedený zápas odehrál i další z hráčů, kteří se do Plzně vrátili z hostování, Hora. Vedle dvou gólů si připsal i dvě asistence.

Jarolím má na testech dva Jihoafričany

To Mladé Boleslavi úvod přípravy nevyšel podle představ. V základní sestavě nastoupily nové posily Aleš Hruška, Michal Ďuriš, Jan Šisler a Jakub Navrátil, ale třetí tým uplynulé sezony v poločase prohrával s divizním soupeřem 1:2, když gól dal Jan Štohanzl. Pod první branku Vyšehradu se chybou podepsal právě Navrátil.

Alespoň remízu po změně stran zachránil třiadvacetiletý defenzivní záložník Andile Khumalo z JAR, kterého trenér Karel Jarolím testuje společně s jeho krajanem Princem Nxumalem. Oba doposud hráli za FC Kapské město.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články