Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Wolfsburg potvrdil, že uvolnil Pilaře na hostování do Plzně

Praha - Fotbalisty Plzně posílí jejich bývalý spoluhráč Václav Pilař. Bundesligový Wolfsburg dnes potvrdil čtvrteční informace německých médií, že ho do Viktorie uvolní na roční hostování. Reprezentační záložník se tak do Plzně vrací po dvou letech.

Ilustrační foto

"Jsme rádi, že německý klub přihlédl k přání hráče a jeho dalšímu fotbalovému rozvoji. Jsme přesvědčeni o tom, že Vašek Pilař ukáže již v blížící se sezoně svůj nesporný talent a hlavně obrovský hlad po fotbale," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Jde už o druhého navrátilce z Bundesligy. Nejprve se z hostování v Hannoveru vrátil František Rajtoral, nyní ho následuje další z klíčových hráčů úspěšné sezony 2011/12, ve které se Plzeň poprvé probojovala do Ligy mistrů.

Pilař patřil k hlavním tahounům Viktorie, dostal se do reprezentace a po vydařeném mistrovství Evropy v létě 2012 odešel do Wolfsburgu. Zde se však vinou zranění neprosadil a v uplynulé sezoně hostoval ve Freiburgu. I tam ho však trápily zdravotní problémy. Nyní se pokusí restartovat kariéru v Plzni.

"Václav Pilař bude další rok hostovat. V nové sezoně vymění Freiburg za Viktorii Plzeň," uvedl web Wolfsburgu, kde má Pilař smlouvu do léta 2015, podle informací Wolfsburger Allgemaine Zeitung ji však v souvislosti s hostováním o další rok prodloužil.

"Angažmá Vaška bereme jako ideální řešení pro obě strany. Viktoria v něm přivádí skvělého fotbalistu, který by měl dále pozvednout naši ofenzivní sílu. Pro Vaška je pak působení v předním českém klubu možností dokázat, že je výjimečným a nadále vysoce perspektivním hráčem," dodal Šádek.

Je nám líto, video expirovalo.
Václav Pilař jde hostovat z Wolfsburgu do Plzně

Sám Pilař věří, že vleklé zdravotní problémy už zažehnal. "Po jarních problémech s kotníkem jsem již na sto procent připraven, těším se na přípravu i plzeňskou kabinu. Chci ukázat, že jsem fotbal hrát nezapomněl," prohlásil Pilař.

Vedle Plzně se o něj zajímaly například i Brémy, ale rozhodl jeho vztah k Plzni. "Měl jsem možnosti pokračovat v Německu, ale rozhodl jsem pro Viktorku. Mám na Plzeň jen ty nejlepší vzpomínky, prožil jsem zde nejlepší chvíle kariéry. Pevně věřím, že budu moct týmu okamžitě pomoci," dodal.

Pětadvacetiletý odchovanec Hradce Králové má v české lize odehráno 53 zápasů, vstřelil deset branek. Dalších 14 zápasů a tři góly zaznamenal za národní tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články