Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ligová směna roku? Chramosta jde do Plzně výměnou za Ďuriše

Plzeň – Viktorii Plzeň se podařilo dotáhnout dlouho očekávaný příchod Jana Chramosty, který do týmu vicemistra přichází z Mladé Boleslavi na roční hostování s opcí. Třetí celek loňského ročníku dostane adekvátní hráčskou kompenzaci, do středočeského klubu míří taktéž na hostování slovenský ofenzivní univerzál Michal Ďuriš. 

Plzeň o třiadvacetiletého Chramostu usilovala již delší dobu. Nová plzeňská posila Chramosta je bývalým juniorským reprezentantem, a než ho před dvěma roky přibrzdilo zranění, měl nakročeno i do seniorského národního týmu. Na kontě má 34 ligových branek, poslední ročník ale Chramostovi zdaleka nevyšel podle očekávání. Se šesti vstřelenými góly byl až třetím nejlepším střelcem svého celku.

"Jde o velmi perspektivního fotbalistu. Přes mladý věk již odehrál více než 120 duelů v nejvyšší soutěži, zkušenosti stačil posbírat také v rámci evropských pohárů. V Mladé Boleslavi působí dlouhou dobu, pevně věříme, že změna angažmá mu pomůže k dalšímu fotbalovému růstu," věří generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Právě oživení kariéry si od působení v Plzni slibuje i Chramosta. "Plzeň by pro Honzu měla být svým zázemím, ambicemi i složením kádru ideální volbou. A také oživením jeho kariéry změnou prostředí a dresu. Mělo by mu to dát nový impulz," řekl hráčův agent Viktor Kolář. Chramosta tak obnoví spolupráci s trenérem Dušanem Uhrinem mladším, pod nímž působil ve svých ligových začátcích. "Trenér o jeho příchod velmi stál. Měl by zkvalitnit naši útočnou řadu. Jde o technického hráče, kterému by styl hry Plzně měl být vlastní," dodal Šádek. 

Za Chramostu Ďuriš

Plzeňští kvůli němu museli obětovat slovenského reprezentanta Ďuriše, který byl ve Viktorii od roku 2010. V nejvyšší české soutěži nasbíral na nejrůznějších postech od útoku až po beka 101 startů a vstřelil 15 branek. "Michal byl v posledních letech nedílnou součástí týmu i kabiny, po čtyřech letech však také on hledal nový impulz," vysvětlil Šádek. "Za jeho dosavadní působení ve Viktorii je mu třeba poděkovat, odvedl velmi cenné služby," dodal. 

V Plzni i po odchodu Ďuriše panuje v útoku velká konkurence. V kádru Viktorie stále zůstává trojice útočníků Stanislav Tecl, Tomáš Wágner a Marek Bakoš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články