Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér Klusáček po záchraně u Bohemians 1905 skončil

Praha - U fotbalistů Bohemians 1905 po necelých třech měsících skončil trenér Luděk Klusáček. Sedmačtyřicetiletý kouč zachránil pražský tým v první lize, ale nedohodl se s vedením klubu na prodloužení smlouvy a odchází do zahraničí. "Už je to definitivní. Teď se mi nabídla možnost odejít a rozhodl jsem se ji využít," řekl Klusáček.

Luděk Klusáček
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Bývalý reprezentační asistent přišel do Ďolíčku v polovině března, kdy po třech prohraných jarních kolech nahradil odvolaného Jozefa Webera. Mužstvo převzal na posledním místě tabulky se čtyřbodovou ztrátou na záchranu. "Klokany" přesto v nejvyšší soutěži udržel, v konečné tabulce s nimi obsadil 14. místo s bodovým náskokem na sestupové pásmo.

"Byly to jenom tři měsíce, ale o to víc mě to stálo sil, protože jsem se musel rychle seznámit s mužstvem, poznat jednotlivé hráče a navázat s nimi nějaké vztahy, aby to fungovalo. Také jsem se musel věnovat víc soupeřům," uvedl Klusáček.

V Bohemians si odbyl premiéru v roli hlavního trenéra v nejvyšší soutěži. "Hodnotím to jenom pozitivně díky tomu výsledku, čili záchraně. Musím říct, že ta práce mě hodně bavila a opravdu jsem si ji užil," řekl Klusáček.

Podle neoficiálních informací by měl obnovit spolupráci s Ivanem Haškem, kterému v minulosti dělal asistenta ve Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii. Teď by měli zamířit do Kataru. "Měl bych působit v roli asistenta, ale zatím to nechci nějak blíž komentovat," řekl někdejší obránce Slavie, Liberce nebo Bohemians.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články