Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Plzeň zaváhala a Sparta slaví titul, přestože poprvé prohrála

Praha – Titul opět po čtyřech letech patří Spartě. Fotbalisté Plzně nedokázali zvítězit v Jablonci a ve zbývajících třech kolech již nemohou dohnat náskok první Sparty. Letenští se radují z ligového triumfu paradoxně poté, co v lize poprvé v sezoně okusili hořkost porážky, když nestačili na Teplice. Pohár pro mistra tým trenéra Vítězslava Lavičky dostane po posledním kole, ve kterém doma na Letné přivítá 31. května Jihlavu. Slavit může i Mladá Boleslav, která si díky vítězství nad Bohemians zajistila pro příští sezonu účast v evropských pohárech.

Lukáš Vácha
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

Baumit Jablonec - Viktoria Plzeň 2:2

Viktoria Plzeň v utkání na severu Čech uhrála s Jabloncem jediný bod po výsledku 2:2 a to znamená, že 12. český titulu a první po čtyřech letech získala Sparta. Na Spartu, která v sobotu překvapivě prohrála v Teplicích 1:3, ztrácí Plzeňští tři kola před koncem devět bodů. Nemohou se tak před ní dostat ani teoreticky, jelikož mají horší vzájemné zápasy. Letenští si tak v příští sezoně zahrají 2. předkolo Ligy mistrů.

"Lepší by sice bylo uhrát (titul) v Teplicích, ale i tak je to úžasný," řekl sparťanský záložník Bořek Dočkal. "Pro mě to je první titul, takže myslím, že za týden mi bude úplně jedno, že jsme ho získali u televize," dodal. "Zápas Plzně jsem původně sledoval jen po očku, když jsem ale viděl, že nám výsledek a výkon Jablonce dává naději, začal jsem koukat," uvedl pětadvacetiletý Dočkal. "Myslel jsem, že budu v klidu, ale na konci jsem byl pěkně nervózní," přidal. 

Jako český mistr budou Sparťané nasazeni do 2. předkola, v cestě do nejprestižnější evropské soutěže tak budou mít tři soupeře. Vždy by však mělo jít o papírově slabší soky, jelikož by Sparta měla zůstat mezi nasazenými týmy až po play-off. Připravit ji o to může pouze situace, kdy by v Rumunsku získala titul Steaua Bukurešť a zároveň APOEL Nikósie slavil titul na Kypru. 

Reportáž a on-line přenos z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/271783-plzen-v-jablonci-jen-remizovala-a-prihrala-titul-sparte/)

FK Teplice - Sparta Praha 3:1

Místo jistoty ligového primátu si sparťané, kteří nastoupili k utkání o den dříve než Plzeň, odvezli z teplických Stínadel první ligovou porážku v sezoně. Úvod utkání, poznamenaného několikerým přerušením kvůli výtržnostem divákům, ovládly Teplice, které se už ve 40. minutě dostaly do překvapivého vedení 3:0. Přestože si Sparta vypracovala tlak a několik výborných střeleckých příležitostí, dokázala pouze snížit a prohrála 1:3. 

"Jsem šťastný, že jsme splnili sen všech sparťanů," řekl trenér Vítězslav Lavička. "Těší mě také to, že cesta, kterou jsme se vydali, je správná," dodal kouč, jenž se Spartou získal sedm titulů jako hráč. "Věřím, že titulem to nekončí, že je to jen zastávka. Tenhle tým toho totiž může dosáhnout daleko víc," prohlásil jednapadesátiletý Lavička. 

Reportáž a videa z utkání (//sport/fotbal/271706-misto-titulu-prvni-porazka-sparta-dostala-trojku-v-teplicich/)

Cesta Sparty do Ligy mistrů

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy záložníka Sparty Bořka Dočkala po zisku ligového titulu

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:0

Dvouleté čekání Mladé Boleslavi na návrat do pohárové Evropy je u konce. Středočeši mají totiž díky výhře 1:0 nad Bohemians 1905 tři kola před konce ligy jistotu, že skončí nejhůř na čtvrtém místě. To letos zajišťuje účast ve 2. předkole Evropské ligy, neboť finále domácího poháru obstarají první s druhým celkem tabulky Sparta a Plzeň.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/271786-boleslav-porazila-bohemians-1905-a-zajistila-si-poharovou-evropu/)

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:3

Když před koncem poločasu prohrávali v Olomouci 0:2 a kvůli zranění museli třikrát střídat, věřil jim málokdo. Fotbalisté Ostravy však v záchranářském souboji předvedli velkolepý obrat a díky brance Brazilce Azeveda z nastaveného času nakonec zvítězili 3:2. Baník si tak na své konto připsal třetí výhru v řadě a opustil sestupové příčky, kam naopak padla právě Sigma.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/271702-znojmo-otocilo-duel-s-libercem-a-odrazilo-se-ode-dna/)

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:1

Jihlavu uvidíme v první lize i příští rok. Fotbalisté domácí Vysočiny dokázali porazit Zbrojovku Brno 2:1, a definitivně si tak zajistili záchranu v nejvyšší soutěži. Jihlava vedla po gólu Harby, Brno v touze protáhnout sérii pěti zápasů v řadě bez porážky srovnalo brankou Fischera, ale po změně stran rozhodl vlastním gólem Schuster. Trenér Jihlavy Petr Rada se tak dočkal jubilejního stého ligového vítězství. 

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/271787-jihlava-si-poradila-se-zbrojovkou-a-definitivne-se-zachranila-v-lize/)

Slavia Praha – 1. FK Příbram 3:0

Budíček Slavie v boji o záchranu přichází v tu pravou chvíli. Po těsném triumfu nad Bohemians 1905 zvládli Pražané i domácí duel s Příbramí, když poprvé v ligovém ročníku vstřelili tři branky a zvítězili 3:0. Sešívaní se díky tomu posunuli na jedenáctou příčku, na níž vystřídali právě svého soupeře.

Reportáž a online přenos z utkání (//sport/fotbal/271606-slavia-se-priblizila-zachrane-pribrami-dala-trojku/)

Sport
zdroj: ČT4

1. SC Znojmo – Slovan Liberec 4:1 

V týdnu se ukázalo, že Znojmu se nakonec pravděpodobně podaří najít peníze na rekonstrukci stadionu, a nyní udělali fotbalisté rázný krok k tomu, aby si na něm v příští sezoně zahráli první ligu. V brněnském azylu dokázali znojemští porazit Liberec 4:1 a opustili sestupové pásmo. Liberec sice vedl gólem Pavelky, ale Znojmo v rozmezí čtyř minut druhého poločasu otočilo skóre brankami Crnkiče a Cihláře, poslední dva góly přidal Vašíček.

Dukla Praha – 1. FC Slovácko 1:1 

Fotbalisté Slovácka v předehrávce 27. kola remizovali na hřišti Dukly 1:1 a udrželi se na šestém místě tabulky před pražským týmem. Domácí sice poslal do vedení v 85. minutě Zbyněk Pospěch, ale minutu před koncem vyrovnal Jakub Petr. Svěřenci Luboše Kozla v domácí soutěži na Julisce popáté za sebou nevyhráli.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/271610-slovacko-na-dukle-dosahlo-na-bod-po-vysledku-1-1/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články