Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta předvedla nejlepší venkovní výkon na jaře, Duklu porazila 3:1

Praha – Sparta učinila další krok k titulu, když zvítězila na Julisce prakticky před domácí kulisou 3:1. Letenští nepustili Duklu k žádné stoprocentní příležitosti až na zbytečnou chybu ve Vaclíkově rozehrávce, kterou potrestal Pospěch. Hušbauer se díky dvěma trefám dostal do čela tabulky střelců. Z utkání jsme vám přinesli on-line reportáž.

Slavící Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Sparta v posledním utkání na Julisce v rámci pohárového čtvrtfinále prohrála 1:2, dnes však začala perfektně. Už ve třetí minutě Matějovský našel u pravé tyče Kadeřábka, jehož střela podél vybíhajícího gólmana Rady se jen tak tak dokutálela až do sítě. Hosté kontrolovali hru a za čtvrt hodiny udeřili podruhé. Záložník Hušbauer zhruba z dvaceti metrů napřáhl a krásně se trefil do horního růžku.

Dukla se k ohrožení soupeřovy branky prakticky nedostávala. Naopak těsně před pauzou Matějovského tvrdou ránu po rohovém kopu s obtížemi vyrazil Rada. Po přestávce sice Dukla zvýšila aktivitu, Sparta však i nadále zápas s přehledem kontrolovala a po rychlém brejku se dočkala třetí branky. Postaral se o ni v 70. minutě opět Hušbauer, který se tak posunul do čela pořadí ligových střelců o gól před spoluhráče Lafatu.

Domácím se podařilo snížit až patnáct minut před koncem díky chybné rozehrávce brankáře Vaclíka. Pospěch si po střele do prázdné branky připsal dvanáctý gól v sezoně, šlo však už jen o čestný úspěch. Dukla ani na šestý pokus nedokázala Spartu v lize porazit.

Dukla Praha - Sparta Praha 1:3 (0:2)

Branky: 75. Pospěch – 18. a 70. Hušbauer, 3. Kadeřábek. Rozhodčí: Nenadál – Moláček, Dobrovolný. ŽK: Marek Hanousek  Přikryl. Diváci: 6 872.

Dukla: Rada – Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek  Berger, Hlinka, Marek Hanousek (46. Engelmann), Gedeon (88. Marek), Mareš (79. Černý)  Pospěch. Trenér: Kozel.

Sparta: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš  Dočkal (75. Přikryl), Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský, Krejčí  Lafata (88. Bednář). Trenér: Lavička.

Luboš Kozel (Dukla): "Nezachytili jsme začátek zápasu. De facto z první akce jsme inkasovali a tím pomohli Spartě do klidu, zatímco naše sebevědomí šlo dolů. Soupeř krásnou střelou přidal druhou branku a byl v pohodě. My jsme se snažili, ale rozdíl ve výkonu mužstev v prvním poločase byl patrný. Dvacet pětadvacet minut druhé půle jsme možná měli herní převahu nebo aktivitu, ale vyprodukovali jsme chybu, kterou Sparta svou zkušeností okamžitě potrestala a utkání rozhodla. S výkonem ve druhém poločasu můžu být spokojenější, ale vítězství Sparty je naprosto zasloužené a asi jí můžeme pomalu pogratulovat k titulu."

Vítězslav Lavička (Sparta): "Podařil se nám vstup do zápasu. Ty dva rychlé góly pak určily průběh zápasu. Hlavně v prvním poločase jsme měli zápas pod kontrolou, hráli jsme aktivně, zodpovědně a důsledně. Byli jsme nebezpeční směrem dopředu a měli další příležitosti. Druhý poločas jsme měli dál hru pod kontrolou, ale už nám chyběla taková nebezpečnost směrem k soupeřově brance jako v první půli. Přidali jsme třetí branku, zápas se zdál rozhodnutým, ale pak jsme udělali jednu chybu při rozehrávce a soupeř nás za ni potrestal. Titul je zase o kus blíž. Je příjemné vidět náskok třinácti bodů na druhou Plzeň. Dokud však existuje byť teoretická naděje, aby nás soupeři dohnali, ještě není čas na slavení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy