Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šilhavý skončil v Liberci, nahradí ho Vavruška

Liberec – Dosavadní trenér fotbalistů Liberce Jaroslav Šilhavý končí ve funkci. Smlouvu měl sice až do léta, už v úterý ale vyšlo najevo, že se od nové sezony má objevit na lavičce Jablonce. Spolu s ním odchází ze Slovanu i jeho dva asistenti. Novým trenérem se stane kouč liberecké juniorky David Vavruška.

Sport
zdroj: ČT4

"Tak trenér Šilhavý dnes skončil v Liberci...," uvedla na svém twitterovém účtu někdejší opora klubu Jiří Štajner, který nyní nastupuje za Mladou Boleslav. Záhy vyšlo najevo, že k předčasnému ukončení spolupráce mezi Šilhavým a Libercem opravdu dochází.

"Trenér Šilhavý odvedl v Liberci velmi dobrou práci. Jeho období bude hodnoceno jako velmi úspěšné. Naše cesty se ovšem nyní rozcházejí," uvedl sportovní ředitel klubu Jan Nezmar. Šilhavý trénoval Liberec téměř tři roky. Během nich se mu povedlo s klubem vyhrát ligu a v letošní sezoně nakouknout do vyřazovacích bojů Evropské ligy.

"Slovan vždy zůstane klubem, který mi dal šanci trénovat tým s nejvyššími ambicemi," prohlásil trenér. "Nyní je čas jít dál," dodal. Vedle Šilhavého končí i asistent Jiří Chytrý a trenér brankářů Milan Veselý. Všichni tři by měli od nové sezony posílit konkurenční Jablonec. Připustil, že měl nabídky i ze zahraničí, z Běloruska a několik z Ukrajiny. "Už to bylo na spadnutí, ale ty události, nepokoje, které tam probíhají, to zbrzdily. Pak přišla nabídka z domácí ligy, konkrétní, rychlá," řekl Šilhavý k zájmu Jablonce. "Jednání probíhají," dodal.

Jablonecký trenér Roman Skuhravý už o tom, že po sezoně asi skončí, věděl. "Není to pro mě nová informace. Naše výkony tomu nahrály. Teď to nechci analyzovat, plně to respektuji. Jsem rád, že sem jde Jarda Šilhavý, kterého uznávám jako trenéra i jako člověka," řekl Skuhravý.

Jaroslav Šilhavý: "Mrzí mě to, nepředpokládal jsem ten odchod z Liberce takhle brzy Nicméně se nakonec obě strany dohodly, že bude lepší ukončit naši spolupráci hned, aby tým měl na závěrečná kola pohodu a klid na práci. V podstatě to rozpoutalo včerejší zveřejnění v novinách o těch námluvách, to bylo hybnou silou, aby se dneska učinily ty kroky."

Slovan nyní přebere David Vavruška, který se do nejvyšší soutěže vrací po téměř dvouleté pauze – naposledy působil v Příbrami. Premiéra ho čeká v sobotním ligovém utkání se Slováckem. "Vedení Slovanu za mnou přišlo s žádostí o pomoc a bylo by zbabělé a alibistické, kdybych ji odmítl. Jsem totiž v klubu rád, spokojený a tu práci miluju," prohlásil Vavruška.

David Vavruška
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Nikam jsem se ale nehrnul. Po návratu do ligy jsem netoužil, situace se však vyvinula jinak," přidal jednačtyřicetiletý trenér, který zatím nechtěl komentovat, jak dlouho Liberec povede. "Na to vám odpovím za pár měsíců. V tuto chvíli přicházím k týmu, který není v dobrém rozpoložení. A to ať vinou zranění nebo herní a výsledkové pohody," přidal.

Od vedení prý žádný konkrétní úkol pro závěrečných šest kol nedostal. "Jako jestli jsem dostal za cíl uhrát s týmem třetí místo? Všichni přece víme, jaká je situace v tabulce, co nás čeká za zápasy a o co hrajeme," uvedl Vavruška. "Není třeba dávat žádné úkoly. Všem nám je jasné, že musíme udělat maximum, abychom si do posledního kola uchovali šanci na Evropskou ligu."

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Šilhavý míří do Jablonce
Zdroj
ČT sport, iDNES, ČTK, Deník Sport, Twitter

Hlavní zprávy

Nejčtenější články