Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta se blíží k titulu, Plzeň ztratila se Slováckem

Praha - O mistrovském titulu je čím dál jasněji, mezi první Spartou a druhou Plzní je po víkendových utkáních 20. kola Gambrinus ligy již deset bodů. Po vzájemném utkání si totiž velmi těžce vybojované tři body připsali Letenští po výhře na hřišti Příbrami, naopak Plzeň ve skvělém zápase se Slováckem jen remizovala. Vítězné debuty na domácích hřištích si připsali noví vršovičtí trenéři, naopak v souboji o třetí pohárovou pozici ztratili všichni favoriti.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Plzeň - Slovácko 0:0

Viktoria Plzeň si v utkání proti Slovácku chtěla spravit chuť po porážkách se Spartou a Lyonem. Unavení Západočeši však hned v úvodu neproměnili penaltu a poté se dostali do útlumu. Slovácko mělo několik vynikajících příležitostí ke skórování, se všemi střelami si však poradil výborný Bolek, na druhé straně hasil stoprocentní šance Plzně Heča. Plzeň tak ztrácí na Letenské již 10 bodů.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/266505-plzen-nedokazala-porazit-slovacko-zapas-plny-sanci-dopadl-bez-branek/)

Bohemians 1905 - Liberec 1:0

Fotbalisté Bohemians 1905 při prvoligové premiéře trenéra Luďka Klusáčka porazili doma Liberec 1:0 a posunuli se na předposlední místo tabulky před Ostravu. Utkání 20. kola rozhodl v závěru úvodní půle Ivan Lietava. Pražský nováček získal první body v jarní části sezony, čtvrtý Slovan v ní naopak poprvé prohrál. Bohemians ukončili sérii jedenácti ligových zápasů bez vítězství a triumfovali poprvé od loňského září.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/266538-boleslav-doma-s-duklou-urvala-tri-body-pred-koncem-rozhodl-scuk/)

Brno - Ostrava 0:0

Souboj týmů bojujících o udržení v lize ani jednomu celku tři body nepřinesl. Fotbalisté Brna na domácím hřišti remizovali s Ostravou 0:0. Baník tak prodloužil sérii bez vítězství na jedenáct zápasů a vinou horšího skóre klesl na poslední místo tabulky za Bohemians 1905.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/266508-zapas-o-sest-bodu-viteze-nenasel-brno-se-rozeslo-s-ostravou-bez-branek/)

Jablonec - Olomouc 2:1

Tři minuty před koncem přišli o vedení, přesto nakonec slaví tři body. Triumf fotbalistů Jablonce nad Olomoucí vystřelil v závěrečných sekundách z penalty Loučka a domácí vyhráli 2:1. Severočeši si tak připsali druhé jarní vítězství. Sigma naopak prodloužila čekání na body ze stadionu na Střelnici na osm zápasů a devět let.

Příbram - Sparta 0:1

Nedařilo se jim a už to vypadalo, že poprvé na jaře ztratí body. Fotbalisté Sparty však krizovou situaci nakonec zvládli a v Příbrami vyhráli 1:0. O šestém ligovém vítězství v řadě rozhodl deset minut před koncem z penalty Lafata, jenž potrestal faul Zápotočného na Hušbauera. Sparťané si díky vítězství upevnili vedení v soutěži a před druhou Plzní, kterou zápas se Slováckem teprve čeká, mají již jedenáctibodový náskok.

Alex Pastoor udílí pokynu Mariu Ličkovi
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Slavia - Znojmo 2:1

Nový trenér Slavie Alex Pastoor nemusel čekat na první vítězství na lavičce Pražanů příliš dlouho. Sešívaní ve druhém zápase pod jeho vedením porazili na domácím hřišti Znojmo 2:1 a připsali si na konto druhou jarní výhru. Hlavní měrou se o to zasloužil kapitán Karel Piták, jenž vstřelil obě branky svého týmu. Skvělým výkonem se blýskl i záložník Damien Boudjemaa. Slavia se v neúplné tabulce dostala na deváté místo o bod před Znojmo. 

Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0

Boleslavské hřiště je pro soupeře často zapovězenou destinací, což nyní na vlastní kůži pocítili fotbalisté pražské Dukly. Ti si prakticky za celý zápase edokázali vytvořit kloudnou příležitost, naopak sami jen se štěstím neprohrávali po nastřelené tyči Nešpora. V samém závěru utkání pak však už tolik štěstí neměli, když po pohledné kombinaci zasunul míč do sítě Ščuk. Boleslav tak bere tři body a posouvá se na čtvrté místo tabulky, Dukla zůstává šestá.

REPORTÁŽ A VIDEA Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/266538-boleslav-doma-s-duklou-urvala-tri-body-pred-koncem-rozhodl-scuk/)

Jihlava - Teplice 1:1

Až Nivaldova branka ze 72. minuty zachránila teplickým fotbalistům remízu na hřišti v Jihlavě. Ta dlouho po trefě Karlíka vedla, ale nakonec jí to na víc než bod nestačilo. Jihlava nicméně na jaře už potřetí ze čtyř zápasů bodovala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články