Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plzeň pustila Rajtorala na hostování do Hannoveru

Plzeň - Fotbalisté Plzně přišli o jednoho z klíčových hráčů Františka Rajtorala. Reprezentační obránce či krajní záložník jde na půlroční hostování s opcí do bundesligového Hannoveru. Smlouvu by měl podepsat ve čtvrtek po absolvování zdravotních testů.

Aktuálně desátý celek německé ligy projevil konkrétní zájem o Rajtorala teprve v úterý. "Jednalo se opravdu o bleskovou akci. Během několika hodin se celý transfer dotáhl," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Sedmadvacetiletý Rajtoral se delší dobu netajil zájmem o zahraniční angažmá a od vedení klubu měl stejně jako Daniel Kolář příslib, že v případě zajímavé nabídky dostane svolení k odchodu.

Vedení Plzně věří, že má kvalitní náhradu v podobě Radima Řezníka či Romana Hubníka. "Celou situaci jsme pochopitelně probírali s trenérem Dušanem Uhrinem, který dal Františkovu odchodu zelenou. Pozici pravého obránce jsme schopni řešit z vlastních zdrojů," dodal Šádek.

Adolf Šádek: "Během necelých pěti let Rajtoral odvedl v klubu fantastickou práci. Již druhou sezonu měl od nás příslib, že mu nebudeme v odchodu bránit. Nabídka Hannoveru splňovala veškerá požadovaná kritéria, hráč projevil velký zájem o novou výzvu."

Rajtoral za Plzeň odehrál 129 ligových zápasů a vstřelil 16 branek, získal s ní dva tituly a vybojoval dvakrát účast v Lize mistrů. Připouští, že odchod není snadným krokem. "Odchod do Bundesligy je dalším krokem v kariéře, věřím, že se v náročné soutěži dokážu prosadit," řekl třináctinásobný reprezentant.

Kromě Rajtorala opouští kádr Plzně také střední záložník Patrik Hrošovský, který se vrací na hostování do Znojma, kde působil na podzim. Další změny vedení Viktorie nechystá. "Na 99 procent je tímto kádr uzavřen. V týmu zůstávají ostatní navrátilci z hostování Marek Hanousek, David Štípek, Matěj Končal, Ondřej Chocholoušek i Mladen Veselinovič," dodal Šádek.

Je nám líto, video expirovalo.
Rajtoral míří na hostování do Hannoveru
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články