Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Blíží ze zimní Tipsport liga, finálovou část přinese ČT sport

Praha – Ve středu startuje již 17. ročník zimní fotbalové Tipsport ligy, největšího přípravného turnaje na našem území. Žhavým favoritem na prvenství je účastník Evropské ligy Slovan Liberec, ale na vítězství si dělá zálusk také obhájce prvenství Slavia. Pražané jsou se třemi prvenstvími nejúspěšnějším týmem v historii turnaje a chtěli by to potvrdit i letos. Přenosy ze semifinálových a finálových bojů můžete 24. a 25. ledna sledovat na ČT sport a našem webu.

"Výsledky v přípravě nejsou důležité, ale každé vítězství těší a motivuje, proto výsledky v tomto turnaji nebereme na lehkou váhu a věříme, že se to zase povede. Podle mě máme tak padesátiprocentní šanci," řekl generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle. Sedmnáctého ročníku se zúčastní devět týmů první ligy a sedm celků z druhé nejvyšší soutěže FNL. Turnaj se uskuteční v pražském Edenu, Brně a Ostravě-Vítkovicích. Finále bude hostit 25. ledna v Berouně. Patronem akce je herec David Novotný.

Šestnáct účastníků bylo rozděleno do čtyř skupin po čtyřech. Dvě skupiny se odehrají v Praze na Slavii, kde se v "áčku" představí i Liberec. Ve skupině B se poměří tři pražské týmy Slavia, Dukla a Žižkov. V brněnské skupině C na sebe narazí čtyři ligové celky Brno, Olomouc, Znojmo a Jihlava. Ve skupině D se Ostrava utká s třemi druholigovými soupeři.

Je nám líto, video expirovalo.
Zimní Tipsport ligu si 16 týmů zahraje v Praze, Brně a Ostravě

Vítězové skupin se přesunou do Berouna, kde 24. a 25. ledna vyvrcholí turnaj závěrečným Final Four. Nepostupující celky se utkají o konečné umístění, a to pražské skupiny mezi sebou a moravské skupiny mezi sebou. "Finále jsme po dohodě s Českou televizí posunuli poprvé v historii na sobotu. Kluby na tuto možnou změnu byly upozorňovány, takže by neměl být žádný problém. Mohly si posunout předchozí středeční zápasy, ale učinil tak jen Liberec, který si asi dělá zálusk na úspěch," řekl hlavní pořadatel turnaje Vlastislav Přeček.

Na prvenství Liberce vypsala sázková kancelář Tipsport kurz 5:1. Dalšími favority jsou Dukla a Slavia s kurzem 6,5:1. Právě jejich soubojem Tipsport liga odstartuje. Největším outsiderem je druholigový Třinec, který společně s Pardubicemi zažije premiéru na turnaji. Vítěz získá 250 tisíc korun, poražený finalista 150 tisíc a semifinalisté 75 tisíc.

Skupina A (Praha, Slavia): Slovan Liberec, Bohemians Praha 1905, FK Pardubice, Dynamo České Budějovice.

Skupina B (Praha, Slavia): Slavia Praha, Dukla Praha, Táborsko, Viktoria Žižkov.

Skupina C (Brno-Ivanovice): Zbrojovka Brno, Sigma Olomouc, SC Znojmo, Vysočina Jihlava.

Skupina D (Ostrava-Vítkovice): Baník Ostrava, Karviná, Frýdek-Místek, Třinec.   

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články