Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Mareček se zapojí do tréninku Sparty, je dohodnutý na tříleté smlouvě

Praha - Fotbalový záložník Lukáš Mareček se přiblížil angažmá ve Spartě, s pražským celkem je dohodnutý na tříleté smlouvě. Přestup z bruselského Anderlechtu by měl být definitivně zpečetěn do konce týdne, hráč se ihned zapojí do tréninku s týmem. "Pro Lukáše je připravená smlouva na tři roky. Zbývají dořešit administrativní záležitosti, ale předpokládáme, že do konce týdne by měl být transfer kompletní," řekl sparťanský mluvčí Ondřej Kasík. 

Lukáš Mareček
zdroj: Letní olympijské hry autor: CLAUS FISKER

Mareček do ligy naskočil už v sedmnácti letech v dresu mateřského Brna. V lednu 2010 přestoupil do Anderlechtu a podepsal smlouvu do června 2014. V minulé sezoně hostoval v nizozemském Heerenveenu, kde odehrál 30 zápasů a vstřelil dva góly. "Vrátil jsem se do Anderlechtu, kde by se asi moje budoucnost nerozvíjela. Tři týdny jsem tam trénoval s A-týmem, ale potom mi bylo řečeno, že budu přeřazen do B-týmu a můžu odejít," řekl třiadvacetiletý středopolař.

"S manažerem jsme hledali různá řešení, prioritou bylo zahraničí. Nějaké nabídky byly, ale těžko se pro mě hledala pozice. Myslím, že příchod do Sparty není vůbec špatný nápad, je to dobrý krok," doplnil s tím, že věří, že se na Letné prosadí. "Samozřejmě vím, že konkurence je veliká. Udělám maximum, abych se prosadil do základní sestavy a pomohl k titulu. konkurenci vnímám a jsem nachystaný se s tím poprat," uvedl někdejší mládežnický reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Mareček se po třech letech vrací do české ligy

Na Letné prý dostane šanci zabojovat o místo, byť některá média spekulovala o tom, že bude poslán na hostování do jiného klubu. "Se Spartou jsme se domluvili, že mě koupí. Přišel jsem do Sparty, chci vzít šanci za pačesy, chci se tady prosadit. Nějaké hostování zatím nepřipadá v úvahu," řekl Mareček, který bude po  Kamilu Vackovi, Tomáši Ujfalušim a Bořku Dočkalovi čtvrtým hráčem vracejícím se ze zahraničí do Čech, kterého Sparta v létě získá.

Trenér Vítězslav Lavička jeho slova potvrdil. "Lukáš přichází v rozjeté sezoně. Dáme si určitý prostor, abychom se vzájemně seznámili, aby si osahal prostředí ve Spartě. Abychom poznali jeho schopnosti a snažili se je co nejlépe využít pro úspěch týmu. Před odchodem do zahraničí byl Lukáš velmi talentovaným středopolařem v měřítku našeho fotbalu," uvedl Lavička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články