Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň chce zvrátit nepříznivou bilanci v Příbramí

Praha – Fotbalisté Plzně ani pořádně neoslavili postup do 3. předkola Ligy mistrů přes Željezničar Sarajevo a už vyhlížejí blížící se duel s estonským Kalju. Viktoriáni sice nesmí zapomínat ani na ligu, ale kouč Pavel Vrba připouští, že ve večerním utkání domácí soutěže šanci dostanou hráči z lavičky. Plzeň dnes čeká Příbram, která v úvodním ligovém duelu zaskočila favorizovanou Mladou Boleslav. Ve druhém utkání před víkendem nováček ze Znojma přivítá na brněnském stadionu Teplice. Utkání Příbram – Plzeň začíná ve 20:15 a náš web vám z něj přinese podrobnou online reportáž.

Západočeši cestují v 2. ligovém kole do Příbrami, na jejímž hřišti vyhráli z dosavadních dvanácti ligových duelů jen jednou. "Určitě nás to bude nějakým způsobem varovat. Mužstvo nastoupí v jiném složení než v úterý, budou hrát ti hráči, kteří nedostali tolik prostoru v Sarajevu nebo vůbec nehráli," řekl trenér Plzně Pavel Vrba. "Věřím, že tohle bude oživení, že ti hráči, kteří nehráli tolik utkání, se budou chtít v lize ukázat. Myslím, že by to měl být ten správný impuls, abychom zápas v Příbrami zvládli," doplnil kouč Viktorie.

Příbram v pondělní dohrávce úvodního kola uhrála cennou remízu 1:1 v Mladé Boleslavi, kterou zařídil v 83. minutě Švancara, nová posila týmu. Na zlepšení z druhého poločasu by kouč František Straka rád navázal. "Uděláme maximum pro to, abychom bod z Mladé Boleslavi dokázali potvrdit. Doufám, že se dokážeme opřít o ten druhý poločas, kdy jsme sehráli velmi kvalitní partii, takže doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat," přál si Straka, který v roce 2006 Plzeň krátce vedl. "Myslím, že to bude pro nás všechny svátek. Přijede šampion naší ligy a tým, který má obrovskou kvalitu. Pro nás je to veliká výzva a na utkání se moc těšíme," dodal Straka.

Znojmo se poprvé ukáže doma

Znojmo v ligové premiéře vybojovalo bod na hřišti pražské Dukly (1:1). Nyní se vítěz druhé ligy proti Teplicím poprvé představí doma, respektive na stadionu Zbrojovky Brno, kde bude hostovat v úvodu sezony. "Teplice mají velmi dobrou ofenzivu, o čemž svědčí i to, že daly tři góly Slovácku. Všichni hráči mají dlouhodobé zkušenosti s první ligou, je to silný klub s ekonomickým zázemím. Teplice sice hrály minulou sezonu na spodku tabulky, ale myslím si, že tam nepatří, patří spíše do její horní poloviny," řekl trenér Znojma Leoš Kalvoda.

I jeho protějšek Zdeněk Ščasný chválil soupeře. "Znojmo vyhrálo druhou ligu, takže zaslouží rozhodně respekt. Nejen tím, jak ji odehráli, ale také tím, že mají mužstvo dlouho pohromadě a mají tam několik zkušených hráčů. Zmínil bych hlavně Heinze, který je velmi silný na míči," uvedl Ščasný, jehož mužstvo zahájilo ligu domácí výhrou 3:2 nad Slováckem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články