Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Teplice vymýtají hororovou sezonu, na začátku nového ročníku porazily Slovácko

Teplice - Mají za sebou nejhorší sezonu za posledních šestnáct let, a tak byl dobrý start do nové sezony imperativem. Zvláště proti Slovácku, které na jaře Teplice vypráskalo 4:0. A ročník 2013/14 pro Severočechy začal příznivě. Poté, co vedly již 3:0, se nakonec sice strachovaly o vítězství, ale nakonec si jej podržely a po výhře 3:2 nad Slováckem si připisují první tři body.

Radost hráčů Teplic
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Severočeši sice nemohli počítat s bosenským útočníkem Mahmutovičem, kterého do zápasu nepustilo natažené lýtko, po letním posilování to pro ně ale nebyla až tak velká ztráta. Jeho místo zaujal Nigerijec Salami, kraje zálohy další Afričané Litsingi a Nivaldo. Teplice nasadily do základní sestavy čtyři cizince, navíc všechny ze zemí mimo EU. A ofenziva složená hlavně ze zahraničních hráčů hýřila nápady i fotbalovostí. V 18. minutě se protáhl po pravém kraji Litsingi a přízemním pasem udělal problémy před brankou, dorážející Nivaldo ale v souboji upadl.

Pak kontrovalo Slovácko. Reinberk našel centrem Valentu, jenže ten nedokázal v záklonu uklidit míč do odkryté branky. Pak už rostl tlak Teplic a ve 35. minutě se domácí radovali. Litsingi na hraně vápna vystřelil, sice trefil tyč, ale odražený míč doběhl a vrátil s přehledem do sítě.

Slovácko mělo tou dobou velké problémy v defenzivě a ještě do půle inkasovalo podruhé. Doškův odkop po rohu trefil Jindráčka, od něhož se balon odrazil přesně do horního rohu. Hned minutu a půl po začátku druhé půle navíc domácí přidali třetí gól. Vachoušek našel obloučkem přes obranu Nivalda a jeho centr uklidil do sítě Litsingi. "Hlavní důvod porážky bylo naše totální nenasazení v prvním poločase, v tom jsme pokračovali ještě patnáct minut druhé půle. Za tu dobu jsme měli jednu šanci," řekl kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Zdeněk Ščasný, trenér Teplic:

"Do 65. až 70. minuty jsem byl maximálně spokojený. Slovácko jsme nepustili skoro do ničeho, jenže my pak nedali pár šancí a pustili jsme soupeře do hry. Možná to bylo i tím, že jsme hráli náročný fotbal a bylo vedro, ale nechci se na to vymlouvat. Krob s Nivaldem ukázali, že budou velkým přínosem. Salami ještě musí pracovat na kondici, ale takticky to taky zvládl."

Zdálo se, že Tepličtí mají zápas pod kontrolou. Drželi míč a okolo soupeřova vápna se bavili krátkými narážečkami. Jenže pohoda se brzy změnila v bohorovnost, kterou Slovácko umělo potrestat. V 75. minutě Grigara po závaru prostřelil Košút. Teplice přišly v 80. minutě o Ljevakoviče, jenž si zřejmě obnovil zranění kolena, a dostaly se pod velký tlak. Za další tři minuty si na centr naskočil Haša, který byl tou dobou na hřišti jen pár desítek sekund, a vedení domácích se smrsklo na jediný gól. Teplice už ale teprve druhou výhru z posledních sedmi vzájemných zápasů udržely.

Habanec by nepovažoval případné vyrovnání za spravedlivé. "Výhra Teplic byla zasloužená. Kdybychom vyrovnali, byla by to náhoda a já bych rád hrál na víc. Musíme si důrazně vysvětlit, co to znamená pohyb," dodal kouč, který v Teplicích dříve hrával i trénoval.

FK Teplice - 1. FC Slovácko 3:2 (2:0)

Branky: 35. a 47. Litsingi, 39. Jindráček - 75., 83. Košút. Rozhodčí: Jech - Filípek, Hájek. ŽK: Nivaldo, Kaufman, Ljevakovič, Matula - Volešák, Trousil, Ondřejka, Reinberk, Došek. Diváci: 5730.

Teplice: Grigar - Matula, Kaufman, Lüftner, Krob - Litsingi (90. Krátký), Ljevakovič (81. Čajič), Vachoušek, Nivaldo (68. Vůch) - Salami, Jindráček. Trenér: Ščasný.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Košút, Reinberk - Rada (72. Daníček) - Martan (82. Haša), Valenta, Volešák (61. Ondřejka), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec. 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články