Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sparta požádá o prominutí trestu za Lafatův zkrat v Brně

Bad Wimsbach (Rakousko) – Útočník David Lafata přišel do Sparty v zimě s cílem pomoct jí ke zisku mistrovského titulu. To se nakonec nepodařilo – pražský klub skončil na druhém místě tabulky a někdejší opora Jablonce navíc s třízápasovým trestem za vyloučení v duelu proti Brnu. Dvě utkání už si odseděl, zbytek bude chtít vedení Sparty zvrátit.

Lafata byl z druhého místa zklamán, teď ale už na sparťanském soustředění v Horním Rakousku hledí k nové sezoně. "Je tu nová výzva, je to za námi. Mrzelo mě to dlouho, šance na titul byla veliká," uvedl v rozhovoru pro Deník Sport.

Podle Lafaty byla zlomem v cestě za titulem remíza v Jihlavě. "Pak se to obrátilo na špatnou stranu," uvedl. Vyčítá si i neproměněnou příležitost v Brně za stavu 0:0. "Zápas by se třeba vyvíjel jinak," dodal.

Právě v utkání 28. kola proti Zbrojovce byl vyloučen za úder loktem do Tomáše Frejlacha. "Dostali jsme třetí gól a viděl jsem, že titul nám uniká. Zkrátka jsem to nezvládl," přiznal. Zápas nakonec Sparta prohrála 2:3 a český reprezentant už do zbytku ligy nezasáhl, klub mu navíc udělil vysokou finanční sankci.

Podle Ondřeje Kasíka ze Sparty však klub požádá o prominutí zbytku trestu. "Poukážeme na to, že šlo o první červenou pro Davida v dospělém fotbale i o první a jediné vyloučení Sparty v celé sezoně."

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články